Bez masaža i vežbi: Rešite se bola u leđima za dva minuta

Izvor: Scandal.rs, 03.Jul.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez masaža i vežbi: Rešite se bola u leđima za dva minuta

Moderni sedalački način života zaista vrlo nepovoljno utiče na zdravlje. Preteranim sedenjem povećava se rizik od bolesti srca, dijabetesa, javljaju se problemi s cirkulacijom i bubrezima i bol u donjem delu leđa. Niko ne želi takve tegobe i zato najmanje što možete učiniti, jeste da pomognete sebi ovim lakim trikom.

Ako prekinete dugotrajno sedenje dvominutnom šetnjom, možete izuzetno poboljšati zdravlje, pokazalo je istraživanje.

Dakle, svega dva minuta lagane >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << šetnje ili penjanja uz stepenice poboljšaće rad srca i mišića. Osim što ćete se kretati, ovom vežbicom takođe ćete oterati bol u donjem delu leđa koja pogađa svaku osobu koju puno sedi.

Kako biste dovoljno hodali poslužite se ovim sitnicama: pokušajte da se parkirate dalje od radnog mesta i prošetajte se, ako je moguće stojte na sastancima (stojte kad god možete), prošetajte se do kolege umesto da ga kontaktirate putem četa ili imejla i slično. Stajanje i kratke šetnje tokom dana učiniće vas budnijima, fokusiranijima i energičnijima.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.