Aplikacija za čistu fotku: Sonijev aparat sad okida bez dodira

Izvor: Svet, 27.Apr.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za čistu fotku: Sonijev aparat sad okida bez dodira

Fotografisanje oštrih fotografija u uslovima lošeg osvetljenja izazov je za mnoge fotografe, a Soni je ponudio novi koncept kojim bi ovaj problem mogao da se reši. Umesto postavljanja fotoaparata na stalak i okidanja fotografija pritiskom na dugme, vlasnici Sonijevog mirrorless aparata A7S i A7II od sada će moći da fotografišu bez da dodiruju svoj uređaj. Tako će umanjiti mogućnost da se aparat u ključnom trenutku zatrese i zamuti sliku.
Aplikacija Touchless Shutter >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << može da se preuzme na stranici www.playmemoriescameraapps.com i instalira na navedene fotoaparate. Cela stvar funkcioniše tako što se koriste senzori blizine na poleđini aparata koji detektuje kada mu korisnik približi lice da bi pogledao kroz objektiv. Za snimanje fotografija sada je potrebno tek da prođete rukom pored tih senzora, a aparat će otvoriti svoj zatvarač. Sledeće mahanje rukom prekinuće ekspoziciju, a fotoaparat će za vreme snimanja ostati savršeno miran.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.