Anja Alač i Ivan Tomić: Brak nas nije promenio

Izvor: Scandal.rs, 20.Apr.2015, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anja Alač i Ivan Tomić: Brak nas nije promenio

Posle nekoliko zajedničkih komada u Beogradskom dramskom pozorištu, glumci Anja Alač i Ivan Tomić nedavno su prvi put imali priliku da u istom teatru budu direktni partneri. U komandu “Ples sa bogovima”, koji je nedavno premijerno izveden u pozorištu na Crvenom krstu, Anja tumači lik romantične devojke Kristine Mandi, koja tridesetih godina prošlog veka živi u jednom zabačenom selu u Irskoj i neizmerno voli Gerija Evenasa, koga tumači Tomić. Ljubav je tolika da zaljubljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << devojka pristaje da sa njim ima i vanbračno dete, što je u to vreme bio veliki skandal i zbog čega je trpela osudu okoline.

Iako u predstavi tumače netipične likove, ovo dvoje kolega privatno vode sasvim običan život. Lepa Anja odrasla je u porodici glumaca, a od majke Vesne Čipčić i oca Aleksandra Alača nasledila je talenat, ali je naučila i poslovnu etiku i to da uvek bude profesionalna u svom poslu. Pre nekoliko godina atraktivna brineta se iselila iz roditeljskog doma i već se navikla na sve prednosti i izazove samostalnog života. Kao i majka Vesna, ona je odlična kuvarica, a osim vojvođanskih specijaliteta odlično priprema i dalmatinska jela, jer je to kraj iz kog potiče njen otac.

S druge strane, i Ivan spada u muškarce koji uživaju u kuvanju. Gotovo da svakog jutra svojim mališanima, sinu i kćerki, priprema doručak. Ovaj uspešni pozorišni glumac, koji je širu popularnost stekao kao voditelj emisije “Bulevar” na B92, već jednu deceniju živi u skladnom braku i najviše uživa u društvu porodice. Njegovi mališani odrastaju u pozorišnom okruženju i veoma se interesuju za očevu profesiju, pa su tako već snimili i svoj prvi amaterski film, u čemu ih je ponosni otac podržao.

U otvorenom razgovoru za “Hello!“ Anja i Ivan, osim o izazovima sa kojima su se susretali prilikom pripreme komada, pričaju o njihovim svakodnevnim ritualima i načinu kako najradije provode vreme sa prijateljima i porodicom. Pored ljubavi prema pozorištu, dvoje kolega spaja i velika ljubav prema književnosti.

Koliko vam je prijala saradnja?

Anja: “Ovo nam je treća zajednička predstava u Beogradskom dramskom pozoristu. Ivan je divan kolega i inspirativni partner. Jedno drugom smo dosta pomogli u kreiranju likova tokom rada. Likovi koje tumačimo Geri i Krisi sjajno su napisani i predstavljaju jedan od najlepših ljubavnih odnosa sa kojima sam se sretala u literaturi. Mislim da smo nas dvoje uspeli da oživimo tu romantično-nadrealnu ljubavnu priču.”

Ivan: “Veoma mi je prijala Anjina posvećenost. Do sada smo nekoliko puta sarađivali i već sam bio upoznat sa njenim darom, glumačkom transformacijom i profesionalnom etikom. Međutim, u ovoj ulozi bili smo veoma upućeni jedno na drugo. Tu sam prepoznao da je Anja pouzdan partner i mudra glumica pred kojom je još mnogo sjajnih uloga. Ona je umetnica koja toliko veruje u situaciju da ti ne ostaje ništa drugo već da i ti poveruješ i igraš.”

Ivane, koliko vas je promenio bračni život?

“Brak me nije promenio. Kad sam bio siguran da želim da uđem u brak, promena se već desila, sazrevanje i stvari došli su na svoje mesto. Znam da me je brak kao osobu obogatio. Imam predivnu suprugu i dvoje dece. Svakodnevica donosi iskušenja, a brak je odnos koji se menja. Treba biti otvoren, osluškivati te promene i biti fleksibilan.”

Anja, šta smatrate najvažnijim za kvalitetnu partnersku vezu?

“Ljubav se uvek dogodi kada to najmanje očekujete. Važno je da ste suštinski slični, da imate slične poglede na život, bliske predstave o ljubavi i partnerskom odnosu. Najvažniji su poverenje i podrška, a pre svega emotivna.”

Ceo intervju pročitajte OVDE.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.