Aleksandra Jeftanović: Jedva čekam da upoznam kćerku

Izvor: Svet, 25.Nov.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Jeftanović: Jedva čekam da upoznam kćerku

Lepa voditeljka televizije “Pink” Aleksandra Jeftanović i njen izabranik, ugledni beogradski pravnik Aleksandar Švraka u januaru će postati roditelji. Dok se uveliko pripremaju za najvažniju životnu ulogu, Aleksandra, koja je, inače, vrlo aktivna trudnica, upriličila je i rođendansku proslavu, koju su njene bliske prijateljice pretvorile u žurku u znaku dolaska bebe, iskoristivši sunčane novembarske dane da joj u bašti restorana “Mala fabrika ukusa”, na Vračaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << prirede dan za pamćenje. Buduća majka u razgovoru za “Hello!”, inače prvom otkako je zatrudnela, otkriva da će njena i svakodnevica njenog izabranika u januaru biti oplemenjena rođenjem kćerke.
Uskoro ulazite u osmi mesec, a prethodnih nedelja gotovo da vam se uopšte nije promenilo raspoloženja zbog trudnoće. Kako je to moguće?
- Kucam u drvo tim povodom, ali se ujedno i plašim divljanja hormona posle porođaja. Bojim se da tada ne bude veliko finale. Za sada ne vidim razliku između prvog i drugog stanja, bar kada je reč o promeni raspoloženja.
Da li vam spoznaja da se u vama razvija novo biće daje određenu vrstu unutrašnje snage?
- Nije reč o snazi već o ranjivosti. Prvi put sam postala ranjiva i toga nisam bila svesna dok nisam počela da osećam bebu u stomaku. Mnogo su mi pomogli razgovori sa mojim predivnim doktorom, profesorom Željkom Mikovićem, koji mi vodi trudnoću. Period trudnoće za mene je lep i uživam u njemu, ali je ujedno i period strepnje. Sve vreme razmišljam samo o tome da sve protekne u najboljem redu i sebi zvučim kao misice sa floskulom o miru u svetu. Važno je samo da naša kćerka bude živa i zdrava. Sve ostalo ćemo lako i polako.
Kako se obraćate kćerki u stomaku?
– Pričam joj, Saša i ja je zovemo nadimcima. Shodno nekom unutrašnjem osećaju, smatrala sam da će mi biti znatno lakše da budem mama dečaka. Tako je bilo sve dok nisam saznala da nosim devojčicu, a sada mi je to najprirodnija i najnormalnija stvar na svetu i ne mogu da se setim perioda kada sam sa drugaricama pričala o tome da bih volela da dobijem muško dete. Drugi izbor sada ne mogu ni da zamislim, ona je sa nama i imamo nadimak za nju, jer nam sa imenima ide veoma teško. Moj život je već podređen mojoj devojčici, samo još da dođe na ovaj svet. Jedva čekam da je upoznam.
Hoćete li se poroditi prirodnim putem?
– U decembru ulazim u deveti mesec. Ništa nisam odlučila, doktor će najbolje da odluči kako ću se poroditi. Idem korak po korak, dok moj Saša voli da planira unapred. On se raspituje i za vrtiće i škole koje će naša kćerka pohađati. Planiranje je generalno njegov životni princip, a možda ima i veći osećaj odgovornosti od mene.
Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 
Intervju: Nikola Rumenić, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.