Ako budete jeli OVU namirnicu izgledaćete 5 godina mlađe

Izvor: Svet, 14.Avg.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako budete jeli OVU namirnicu izgledaćete 5 godina mlađe

Iskoristite sezonu svežeg paradajza, da se svaki dan na vašoj trpezi nađe ovo povrće, koje je prebogato vitaminima i mineralima, a ima veoma nisku kalorijsku vednost.
Foto: Guliver/Thinkstock Paradajz sadrži obilje vitamina i minerala, a likopen, flavonoid antioksidant, je jedinstvena supstanca prisutna samo u ovom povrću. Crvena boja paradajza dolazi upravo od likopena. Likopen je zaslužan za mladalački izgled kože, za zdravu, zategnutu i blistavu kožu. Takođe, likopen iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << paradajza će vas zaštiti od štetnog sunčevog UV zračenja. Zato se preporučuje da tokom sunčanja i izlaganja suncu, jedete paradajz.
Pročitajte i… Tajna vitke linije je tako jednostavna. Doručkujte ove tri namirnice i nikada se nećete ugojiti!
Pored likopena, paradajz je bogat vitaminom C, koji pomaže proizvodnji kolagena, supstance, koja je zadužena za održavanje tkiva mladim i elastičnim. Pri tome, ovaj vitamin jača metabolizam i imunitet. Deluje protiv slobodnih radikala, izbacujući štetne materije iz tela.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Ako budete jeli OVU namirnicu izgledaćete 5 godina mlađe

Izvor: Scandal.rs, 14.Avg.2016

Paradajz sadrži obilje vitamina i minerala, a likopen, flavonoid antioksidant, je jedinstvena supstanca prisutna samo u ovom povrću. Crvena boja paradajza dolazi upravo od likopena. Likopen je zaslužan za mladalački izgled kože, za zdravu, zategnutu i blistavu kožu. Takođe, likopen iz paradajza...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.