4 koraka do lepih nogu

Izvor: Scandal.rs, 26.Apr.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4 koraka do lepih nogu

Noge su najzaposleniji deo tela i najviše pate zbog konstantnog stajanja ili sedenja na poslu. Zato im je potrebno posvetiti više pažnje i nege nego ostalim delovima tela. Svo to stajanje i sedenje ostavlja posledice na naše noge, kao što su prošireni kapilari ili natečenost nogu koja može biti i vrlo bolna

Sledite ova četiri koraka, negujte vaše noge i one će vam biti vrlo zahvalne.

Prvi korak: Piling

Piling je prvi korak do lepših nogu. Piling >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << odstranjuje mrtve ćelije kože koje su se nakupile i čini kožu glatkom. Ujedno i priprema kožu za nanošenje losiona koje će nahraniti kožu. Možete ga napraviti sami kod kuće tako što u 2 kašičice šećera, 2 kašičice soli dodate kašičicu maslinovog ili bademovog ulja, promešate i nanesete na noge i pilingujete dva do tri minuta i potom isperete. Ako želite da ovaj piling ima i anticelulit dejstvo umesto šećera i soli stavite mlevenu kafu koja će pokrenuti cirkulaciju. Ona sadrži kofein koji je dokazano delotvoran u suzbijanju celulita.

Drugi korak: Depilacija ili brijanje

Uklonite dlačice kojom god metodom želite, ali nemojte zaboraviti da koristite penu ili gel za brijanje ako koristite drugu metodu. Tako neće doći do velikog trenja između nožića i vaše kože što će smanjiti pojavljivanje posekotina i ostalih oštećenja kože.

Treći korak: Nanošenje hidratantnog losiona ili kreme

Posle pilinga i depilacije, odnosno brijanja, potrebno je koži vratiti njenu vlažnost kako bi ostala zdrava i elastična. Koristite hidratantne losione koji odgovaraju tipu vaše kože, ali najbolji su oni za suvu jer svi tretmani poput pilinga i brijanja isušuju vašu kožu, pa joj je bitno nadoknaditi vlagu kako ne bi došlo do pojave svraba i ljuskanja kože.

Četvrti korak: Nega stopala i noktiju

Poslednja, ali ne manje važna stavka su stopala. Njih takođe tretirajte pilingom kao i noge, a zadebljanja na njima ispolirajte turpijom ili kamenom za stopala. Nakon toga takođe je važno vratiti stopalima vlagu kako koža, pogotovo koža peta, ne bi pucala i bila suva. Nokte sredite da budu uredni i čisti.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.