„Poslednji heroj“ sleteo na Mećavnik: Kusta prošetao Muhiku Če Gevarinom ulicom

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Poslednji heroj“ sleteo na Mećavnik: Kusta prošetao Muhiku Če Gevarinom ulicom

Bivši urugvajski predsednik, dokazani levičar i antiglobalista, i junak filma Emira Kusturice danas je doleteo na Mećavnik.

Pre nego što su sleteli među zidine „Drvegrada“ Kusta i Hose Muhika napravili su helikopterom ceo krug između mokrogorskih brda.

- Srbija mi liči na Baskiju, - poručio je Urugvajac pre nego što se počastio pogačom i solju.

Ležerno obučen u košulju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << farmeke, tokom šetnje „Drvengradom“, Muhika je demonstrirao dokazani imidž levičara, gerilca koji je 15 godina tamnovao zbog marksističkih ideala, kako jednom reče Kusturica „Poslednjeg junaka političke scene“. Upravo tako – „Poslednji junak“ – zove se dokumentarno – igrani film koji je srpski reditelj posvetio nekadašnjem predsedniku Urugvaja koji je za svog mandata 90 odsto plate delio sirotinji.

Kusta je svog gosta sproveo ulicama koje nose imena Matije Bećkovića, Ernesta Če Gevare, Dijega Maradone, preko Trga Novaka Đokovića...

- Razbojnik je onaj ko pravi a ne ko plačka banku – čuvena je Muhikina krilatica koja je Kusturicu inspirisala da snimi film o njemu.

Hose Muhika biće gost Sajma knjiga koji će se narednih dana održati u Andrićgradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.