Andergraund proglašen za najbolji balkanski film

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andergraund proglašen za najbolji balkanski film

Britanski filmski institut proglasio je film Andergraund, Emira Kusturice, za najbolji balkanski film ikada snimljen. Institut je odlučio da pored bioskopske verzije na DVD-u izda i dužu verziju filma, kao i mini TV seriju.

Kusturica je za film Andergraund, po scenariju Dušana Kovačevića, dobio "Zlatnu palmu" u Kanu 1995. godine. Glavne uloge u filmu koji govori o ideološkoj manipulaciji i raspadu Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << igraju Predrag Miki Manojlović, Lazar Ristovski, Mirjana Joković i Slavko Štimac.

Britanski filmski institut objavio je spisak deset najboljih balkanskih filmova, a među njima su ostvarenja Aleksandra Petrovića "Skupljači perja", Dušana Makavejeva "Nevinost bez zaštite" i još jedan Kusturičin film - "Otac na službenom putu".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Podzemlje" proglašen za najbolji balkanski film

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017

Britanski filmski institut proglasio je film "Podzemlje" (Underground) Emira Kusturice, za najbolji balkanski film ikada snimljen. Institut je odlučio da pored bioskopske verzije na DVD-u izda i dužu verziju filma, kao i mini TV seriju...Kusturica je za film "Podzemlje" po scenariju Dušana Kovačevića,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.