U subotu prvi Ravno Selo Film Festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu prvi "Ravno Selo Film Festival"

Prvi festival debitantskog filma pod nazivom "Ravno Selo Film Festival" biće održan od 24. do 26. juna u ovom malom mestu nadomak Vrbasa.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 20.30 na kojoj će specijalni gosti izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati "Đelem, đelem" iz "Skupljača perja", Bane Krstić iz "Garavog sokaka" izvešće "Tango Argentino" iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz "Ciganske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bajke", uz trubače Ekrema Mamutovića, Lazar Ristovski će otpevati "Mesečinu" iz filma "Podzemlje", a svi zajedno izvešće "Pukni zoro" iz filma "Montevideo, Bog te video".

Tokom trodnevnog festivala u glavnom programu biće prikazano pet reprezentativnih ostvarenja iz regiona koje će predstaviti njihovi autori – "Igla ispod praga" (Crna Gora, režija: Ivan Marinović), "Naša svakodnevna priča" (Bosna i Hercegovina, režija: Ines Tanović), "Dobra žena" (Srbija, režija: Mirjana Karanović), "Trampolin" (Hrvatska, režija: Katarina Zrinka Matijević), "Oslobođenje Skoplja" (Makedonija, režija: Danilo i Rade Šerbedžija).

Rade Šerbedžija, počasni gost festivala, zatvoriće Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna na svečanoj ceremoniji od 20.30 pre projekcije filma kojim je debitovao kao reditelj.

Kroz prateći program publici će se predstaviti igrana i dokumentarna ostvarenja studenata Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba, a srednjoškolci i studenti koji se zanimaju za filmska zanimanja imaće priliku da učestvuju u predavanjima koja će voditi reditelj Miloš Pavlović, filmski i tv producent Višnja Nikitin i glumica i počasna gošća festivala Mirjana Karanović.

Ulaz na sve programe je slobodan.
Pogledaj vesti o: Ekrem Jevrić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.