Izvor: BujanovackiGlas.info, 03.Jul.2017, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

​Nova ambulanta u Letovici četiri godine čeka dozvolu za rad​

BUJANOVAC, 3. jul 2017. (Foto fb)-Iako je selo Letovica pre četiri godine dobilo novi objekat ambulante, koja bi trebalo da posluje u sastavu bujanovačkog Doma zdravlja, meštani ovog naselja u opštini Bujanovac i dalje bezuspešno očekuju početak njenog rada.
Na ovaj problem nedavno je ukazao Ekrem Džemailji,odbornik u Skupštini opštine Bujanovac.
– Oko 1.700 stanovnika Letovice već četiri godine čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << da profunkcioniše ambulanta. S obzirom da nadležne institucije nisu izdale potrebnu dozvolu za rad, lokalna samouprava bi trebalo da se dodatno angažuje na rešavanju ovog problema.
Ne možemo više da čekamo. Koliko košta angažovanje dva zdravstvena radnika ?-interesovao se odbornik Džemailji.
Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić je podsetio da ambulanta u Letovici nije u mreži zdravstvenih ustanova.
– Od resornog ministarstva nismo dobili odobrenje za zapošljavanje kadrova. Imamo neka obećanja da će to biti učinjeno, ali o tome možemo tek da govorimo, kada ona budu ispunjena. Treba da sagledamo mogućnost da lokalna samouprava pokuša da opremi ambulantu i obezbedi sredstva za kadrove – rekao je Arsić.
On je tom prilikom istakao da direktorka Doma zdravlja Bujanovac svake godine, redovno šalje zahteve ministarstvu u cilju stavljanja ove ambulante u mrežu zdravstvenih ustanova.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Kamberi: početak isplate opštinskih subvencija za poljoprivrednike

Izvor: BujanovackiGlas.info, 03.Jul.2017

BUJANOVAC, 3.jul 2017.- Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi najavio je da će ove nedelje početi isplata opštinskih subvencija poljoprivrednim proizvođačima, za nabavku mašina i opreme..– U budžetu opštine Bujanovac za 2017. godinu za ovu namenu smo predvideli 23 miliona dinara. Međutim,...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.