Zorana Mihajlović razočarana dinamikom radova na Koridoru 11, Kinezima uručena opomena

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Avg.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović razočarana dinamikom radova na Koridoru 11, Kinezima uručena opomena

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas, nakon vanrednog obilaska Koridora 11 od Obrenovca do Uba, da je razočarana dinamikom radova kineske kompanije "Šandong" i brojem radnika i mašina angažovanih na gradilištu.

"Obišla sam kompletnu deonicu od Uba do Obrenovca, svih 26 kilometra, i malo je reći da sam razočarana dinamikom radova kineske kompanije 'Šangdong', brojem radnika i mašina na gradilištu. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je na ovoj deonici bilo radnika koje sam na prste ruke mogla da izbrojim! A obaveza je da se radnim danima i subotom radi od 7.00 do 19.00, a nedeljom od 7.00 do 13.00. Nedopustivo je da se ugovor ne poštuje, a on mora biti svetinja", rekla je Zorana Mihajlović.

Kako se dodaje u saopštenju, ministarka je rekla da je država obezbedila sve što je bilo potrebno da bi se posao završio, od dozvola do novca, kako bi deonica bila završena u roku, u novembru ove godine.

"Šest meseci slušam na sastancima od izvodjača radova da je sve u redu, da sve ide po planu, da će radovi biti završeni u roku. A onda na terenu vidim sasvim drugačiju sliku. Ovakvim odnosom kineske kompanije i domaćih firmi koje rade kao podizvodjači ne mogu da budu zadovoljni ni Vlada Srbije, ni kineski ambasador i Kina kao naš veliki partner u oblasti infrastrukture", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je izvodjaču već data opomena pred raskid.

Prema njenoj oceni, deonica od Obrenovca do Uba je neuporedivo lakša od one na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri.

"Tamo ljudi rade i noću da bi završili posao. Ako u Grdelici mogu da rade dan i noć, onda je sramotno da ih ovde ni danju nema. Mi smo obezbedili sve, platili sve na vreme, a sada, gospodo gradjevinari, ispunite svoj deo posla. Oni koji ne rade kvalitetno i koji kasne, sigurno neće više dobijati posao koji finansira država", rekla je ministarka.

Ona je istakla da neće tolerisati takve propuste i najavila da će praksu nenajavljenih obilazaka gradilišta nastaviti do kraja gradjevinske sezone.

"Dosta je šminkanja gradilišta pred moj dolazak! Sve firme će morati da poštuju rokove i kvalitet ili će morati da plate penale. Srbija se zadužila za gradnju ovog puta, to je novac gradjana Srbije i neću da dozvolim da i jedan dinar trošimo na bilo čije greške", dodala je Zorana Mihajlović.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.