Značajne investicije u Smederevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Značajne investicije u Smederevu

Vodeći svetski proizvođač elektrodistributivnih sistema PKC Group obeležila je danas useljenje u nove proizvodne pogone u Smederevu. A u tom gradu je danas potpisan i memorandum o razumevanju sa nemačkom kompanijom jednom od najvećih prerađivača ribe u Nemačkoj koja bi početkom godine trebalo da počne da radi u tom gradu.

Iako u Smederevu posluju od 2014, u novoj fabrici su tek nekoliko meseci. U prostoru od 20.000 kvadrata koju je izgradio grad proizvode se kablovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistemi , za kupce širom evrope . Trenutno je zaposleno 890 radnika a plan finske KPC groupe je da ih do kraja naredne godine bude 1.500 .

Uskoro bi u Smederevo trebalo da dođe i jedan od najvećih prerađivača ribe u Nemačkoj. Smederevo je uložilo tri miliona evra , izgradilo proizvodnu halu od 3.000 kvadratnih metara, 2,5 kilometra puteva,koju je zakupila kompanija PiTisi Germany.

Sa tom kompanijom potpisan je i memorandum o razumevanju. Početak proizvodnje očekuje se u januaru naredne godine i za početak će raditi 100 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.