Značajan broj novozaposlenih do kraja godine

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Značajan broj novozaposlenih do kraja godine

Zahvaljujući novom Zakonu o radu očekuje se da do kraja godine bude značajan broj novozaposlenih, izjavio je Aleksandar Vulin

Ističući da određena rešenja iz Zakona o radu, delovanje inspekcije rada i Vladina politika subvencionisanja novih radnih mesta daju dobre rezultate, on je dodao da je zabeležen porast broja zaposlenih u vreme godišnjih odmora, kada nije naročito živa privredna aktivnost.

Vulin je napomenuo da je u tom porastu broja zaposlenih dobrim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << delom reč o već postojećim radnim mestima koja su sad prijavljena, jer su poslodavci zaključili "da im se više isplati da prijave radnike nego da čekaju da im dođe inspekcija rada, koja je postala vrlo agilna".

Na osnovu subvencija Vlade Srbije poslodavcima se više isplati da prijavi radnike nego da čine prekršaj, rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete bačkopalanačkom Gerontološkom centru i dodao da poslednjih meseci imamo povećanje zaposlenosti, koje doduše nije tako veliko ali je ipak značajno u ovim uslovima.

"Očekujemo da će se trend povećanja zaposlenosti nastaviti i da do kraja godine imamo značajan broj novozaposlenih u Srbiji", naglasio je ministar Vulin.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.