Zemun-Borča od danas Pupinov most

Izvor: B92, 24.Okt.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun-Borča od danas Pupinov most

Most Zemun-Borča od danas nosi ime velikog srpskog naučnika i pronalazača Mihaila Pupina.

To su danas jednoglasno odlučili odbornici Skupštine grada Beograda, usvojivši predlog Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova u Beogradu.

Predsednica Komisije Jasmina Mitrović Marić rekla je da su ime mosta izabrali Beograđani u okviru kampanje koja je sprovedena preko TV Studio B.

Zoran Alimpić iz DS kritikovao je način izbora imena mosta istakavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se ne zna ni koliko je građana glasalo za predlog da ovaj most nosi Pupinovo ime. "Zašto se ime biralo samo elektronskim putem kad nemaju svi gradjani tu mogućnost i da li je bilo još predloga?", upitao je Alimpić. Na to mu je Mitrović Marić odgovorila da ne treba sumnjati da su građani sami izabrali ime mosta Zemun-Borča. "Došli su nam predlozi od različitih udruženja, fondacija, građana. Nemojte sumnjati da su građani birali", rekla je ona i dodala da nisu lobirali da se taj most zove Pupinov.

"Napravili smo kampanju preko TV Studio B u kojoj su Beograđani birali kako treba most da se zove i kako smo ocekivali pobedio je Mihailo Pupin. To je logično u godini u kojoj se proslavlja 160 godina od njegovog rođenja", rekla je Mitrović Marić u obraćanju odbornicima.

Pupin je čovek, dodala je, koji nas uči dobroti, posvećenost, nauci i pedagogiji.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović rekao je da je veoma važno da se projekti koje je u svom mandatu zapocela DS da se oni završe u roku.

"To je u interesu svih građana u Beogradu. Mislim da je veoma značajno da ono što čini grad Beograd bude podrzano od strane svih odbornika", rekao je Božović i istakao da je Pupin Srbin koji je imao najbogatiju biografiju.

Odborniciama se obratio i Radomir Naumunov ispred DSS i rekao da je vrlo važno da velikani kao što je Pupin "koje smo iznedrili"“ ulaze u geografske pojmove, podsećajući da je vlada 2006. godine aerodromu dala ime po još jednom srpskom velikanu Nikoli Tesli i da će ta odbornička grupa podržati predlog.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most Zemun-Borča od danas je Pupinov most

Izvor: Mondo, 24.Okt.2014

Odbornici Skupštine grada Beograda danas su jednoglasno odlučili da se most Zemun-Borča preko Dunava nazove Pupinov most po imenu poznatog naučnika Mihajla Pupina...Za je glasalo 80 odbornika, a niko nije bio protiv...Naziv mosta su predložili građani, a njihovu inicijatvu podržala je Komisija...

Nastavak na Mondo...

Most Zemun - borča i zvanično Pupinov most

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

Na sednici Skupštine grada Beograda odlučeno je most Zemun - Borča ponese ime velikog srpskog naučnika i pronalazača Mihajla Pupina. Polemika odbornika DS-a i DSS-a o "Beogradu na vodi". Skupšina odlučila i da se poveća zakupnina poslovnog prostora u vlasništvu grada. Imenovani su i novi direktori...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.