Želite povišicu? Evo rešenja

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite povišicu? Evo rešenja

Ko ne bi ne bi voleo da zarađuje više? Ipak put do povišice je trnovit i često završi neuspehom.

Koliko je povišica važna svakom radniku svedoče i rezultati istraživanja prema kom bi jedan od tri američka radnika potražio novi posao ako ne bi dobio povišicu u sledećih 12 meseci, piše BBC.

Ako želite svom šefu da što bezbolnije objasnite zašto zaslužujete povišicu, ovih nekoliko saveta će vam pomoći.

Pripremite se
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Budite spremni da razgovarate o tome zašto zaslužujete povišicu i zašto baš sada.

Pažljivo odaberite trenutak

Imajte na umu da ako kompanija prolazi kroz restrukturiranje i reorganizaciju da verojatno nije pravo vrieme za takav korak.

Ne koristite druge kolege kao opravdanje

Podaci o platama danas su transparentniji nego nekada pa tako lako možete saznati kako vaš kolega zarađuje više od vas. Međutim, to ne znači da morate da koristite taj argument. Umesto toga, naoružajte se podacima o prosečnoj plati za vašu poziciju.

Fokusirajte se na 'veću sliku'

Novac nije jedini faktor koji može povećati vaše zadovoljstvo poslom koji radite. Tu su i rad od kuće, mogućnost edukacije i brojne ostale pogodnosti na koje se možete fokusirati.

Ne budite naporni

Možda ste spremni da napustite posao ako ne dobijete više novca, ali ne morate to da kažete šefu. Niko ne voli pretnje.

Budite spremni na 'ne'

Ako vas šef odbije, to ne mora nužno da bude razgovora. Pitajte njega ili nju da li bi bio spreman na novi razgovor za šest meseci ako biste do tada ispunili uslove koji se od vas traže.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.