Zeliger: Dobra vest za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeliger: Dobra vest za Srbiju

Strateškom reorganizacijom nemačkog koncerna Štada, formirana je grupa za jugoistočnu Evropu, koju će ubuduće voditi Hemofarm, izjavio je u intervjuu FoNetu generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, ističući da je to dobra vest za vršačku kompaniju, ali i za Srbiju.

Zeliger je objasnio da se nemački koncern, u čijem je sastavu i Hemofarm, odlučio za strateške promene da bi poboljšao efikasnost i poslovanje u svim regionima i naglasio da ta promena podrazumeva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovo imenovanje za potpredsdnika Štade za jugoistočnu Evropu.

Do sada je Štada bila organizovana u tri zone, Zapadnu Evropu, Nemačku i Istok, ali takva organizacija, zbog promena na svetskom tržištu, više nije bila održiva, rekao je Zeliger, zbog čega je i doneta odluka o drugačijoj raspodeli regionalnih odgovornosti.

Ta odluka podrazumeva šest regionalnih zona, među kojima je Hemofarm zadužen za zonu jugoistočne Evrope, precizirao je Zeliger i podsetio da je kompanija iz Vršca proteklih godina veoma uspešno razvila poslovanje.

Akcionari Štade zato su vrlo jasno uočili da bi Hemofarm trebalo da vodi poslovanje u jugoistočnoj Evropi, pokrivajući prostor Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Bugarske i Rumunije...

Mi ćemo biti glavna kompanija za ovo područje, a ja ću biti njen glavni menadžer, naglasio je Zeliger i objasnio da se radi o teritoriji sa 10 ili 11 zemalja i oko 3.500 zaposlenih.

Prema rečima Zeligera, ova promena znači da će proizvodni portfolio Hemofarma biti harmonizovan sa tržištima svih ovih zemalja, uzimajući u obzir njihove specifične razlike.

To, međutim, znači i da će dobri proizvodi Hemofarma, do sada dostupni u Srbiji, BiH i Makedoniji, ubuduće biti dostupni i širom jugoistočne Evrope, istakao je Zeliger, koji je ponosan na svoj tim, jer je dobrim radom zaslužio da mu bude povereno poslovanje u regionu.

Sada ćemo moći da imamo i bolji marketinški i promotivni pristup regionalnom tržištu, najavio je Zeliger i dodao da za njega lično ova promena neće biti toliko velika, jer će raditi posao kao do sada, ali da je srećan što će sarađivati i sa kolegama u regionu.

Već smo se sastajali nekoliko puta, a imali smo kontakte i sa vladama u tim zemljama, rekao je Zeliger i predvideo da će ova promena svakako ojačati poziciju Hemofarma.

Dok su mnoge velike kompanije na ovom području ili nestale ili smanjile prisustvo, Hemofarm je ostao, ali će sada na većem tržištu moći efikasnije da rešava teškoće i izbalansira poslovanje.

Ponosan sam što će srpski lekovi proizvedeni u pogonima Hemofarma biti dostupni građanima u svim zemljama regiona, što je dobra vest i za Srbiju, istakao je Zeliger.

Zastava stare srpske tradicionalne kompanije biće širom regiona, rekao je Zeliger, koji je o novoj poziciji Hemofarma razgovarao i sa predstavnicima Vlade Srbije.

Oni su odmah uočili mogućnosti i novu perspektivu, ne samo zbog veze Hemofarma sa regionalnim tržištima, istakao je Zeliger, već i zbog moje pozicije predsednika

Nemačko-srpske privredne komore, koja će biti ojačana. Sve to zajedno doprineće povezivanju lokalnih industrija i lokalnih tržišta, zaključio je Zeliger.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.