Zatvara se 100 prodavnica Konzuma, slede otkazi

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se 100 prodavnica Konzuma, slede otkazi

Slavko Ledić, predsednik uprave trgovinskog lanca Konzum, koji je u sastavu koncerna Agrokor, izjavio je da se planira zatvaranje 80 do 100 prodajnih objekata.

Kako je rekao, u planu je i otpuštanje radnika.

"Zatvorićemo određeni broj prodavnica, a ljude ćemo zbrinuti u skladu sa zakonom. Zatvorićemo od 80 do 100 prodavnica", kazao je Ledić, koji je sa vanrednim poverenikom hrvatske vlade za Agrokor, Antom Ramljakom, otvorio Super Konzum u Supetru, na ostrvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brač, prenosi Poslovni dnevnik.

On je objasnio da se ide u proces restrukturiranja mreže, koja mora da bude profitabilna.

"Biće otpuštanja jednog dela radnika u prodavnicama koje će biti zatvorene, i radiće se na njihovom zbrinjavaju u skladu s kolektivnim ugovorom, a jedna deo radnika će biti upućen u druge dućane. Mislim da se neće dogoditi nikakva velika drama", rekao je Ledić odgovarajući na pitanja novinara.

Istakao je da su svi dobavljači i dalje spremni na saradnju i da će svi poštivati ugovore. "Radi se na definisanju onih stvari koje nisu 'štimale' u poslednja dva meseca i manje-više svi problemi su rešeni", rekao je.

Na novinarsko pitanje o padu prihoda Konzuma za više od 10 posto, Ledić je odgovorio da su rezultati iz dana u dan sve bolji, odnosno "kako sezona ide, tako su rezultati sve bolji".

Vanredni poverenik Agrokora Ante Ramljak je na pitanje da li je još neka banka potvrdila da će učestvovati u kreditiranju Agrokora, odgovorio da se s bankama trenutno intenzivno razgovara.

"Sberbanka mora sama odlučiti da li želi da participira u kreditu", kazao je on.

Potvrdio je da prvi novac od kredita "legao", i da još nije potrošen.

Ramljak je u odgovorima na novinarska pitanja naveo da je njegov sutrašnji put u Sarajevo vezan za poslovanje u Bosni i Hercegovini, koje je, kako je rekao, u ovom trenutku možda jedno od najkritičnijih. To je sada moj prioritet i fokus, poručio je on.

Vanredna uprava Agrokora je krajem maja objavila da prodaje jahtu i helikopter, a Ramljak kaže da ima jako puno zainteresovanih, navodi Poslovni dnevnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.