Zarade u NIS-u dva i po puta veća od prosečne srpske plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarade u NIS-u dva i po puta veća od prosečne srpske plate

Kompanija NIS je na Forumu stejkholdera predstavila Izveštaj o održivom razvoju za prošlu godinu, kojeg je verifikovala Revizorska kuća KPMG. NIS je inače prva kompanija koja je u Srbiji, pre pet godina, počela da pravi ovu vrstu izveštaja za domaće tržište. Uspešnost ove kompanije meri se i porastom prosečne bruto zarade zaposlenih koja je 2014. bila čak oko dva i po puta veća od prosečne zarade u Srbiji. U NIS-u je ona iznosila oko 155 hiljada, dok je u Srbiji ona bila oko 61,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hiljade.

Izveštaj o održivom razvoju sadrži četiri ključne komponente: ekonomske pokazatelje, brigu o ljudskim resursima, odgovornost prema zajednici i zaštitu zdravlja i životne sredine. Direktor NIS-a naglašava da kompanija izveštaj o održivom razvoju radi, kako bi pokazatelje o svom poslovanju podelila sa drugima.

"Mi, sa svoje strane, kao kompanija NIS to radimo, ne samo kao PR, nego da bi naši akcionari, partneri, saradnici i građani imali više informacija o tome kako mi radimo", izjavio je Kiril Kravčenko.

Direktor KPMG, Džejms Tornli, kaže da je NIS prva kompanija koja je u Srbiji shvatila važnost i značaj programa društvene odgovornosti.

"Važno je, kad dospete na EU tržište, a to je i ono što tražimo od svih većih kompanija koje imaju više od 3000 zaposlenih, da moraju da prave ovu vrstu izveštaja i prate i primenjuju nove metodologije", izjavio je Džejms Tornli.

92% odsto prisutnih na panelu se izjasnilo da ima više poverenja u kompanije koje u svom poslovanju primenjuju principe održivog razvoja.

"Sudeći po tome koje kompanije rade izveštaje o održivom razvoju i kako posluju, bar iz ovog našeg malobrojnog iskustva, malog broja kompanija za koje znamo, one jesu lideri u svom biznisu i to je nesporno", ocenila ja Radojka Nikolić.

U panelu i okruglim stolovima koji su usledili nakon njega učešće su uzeli predstavnici ove kompanije, ministarstava i državnih institucija, više univerziteta, kompanija i nevladinih organizacija, kao i predstavnici medija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2014

Izvor: Danas, 07.Jul.2015, 10:13

Beograd - Naftna industrija Srbije predstavila je juče Izveštaj o održivom razvoju za 2014. godinu. Izveštaj je verifikovala nezavisna revizorska kuća KPMG i usaglašen je sa smernicama vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI)...NIS je prva kompanija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.