Izvor: Danas, 13.Avg.2014, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapretili bivši radnici

Zrenjanin - Bivši radnici, poverioci i akcionari Jugoremedije okupili su se juče ujutro ispred kapije ove fabrike kako bi predali pismo stečajnom upravniku u kome u ime Odbora poverilaca iznose neslaganje sa dužinom trajanja odlučivanja o sudbini fabrike.

 Isto pismo namenjeno je i stečajnom sudiji, jer o sudbini fabrike u njenom sadašnjem statusu, a to je stečaj, odlučuje isključivo stečajno veće Privrednog suda. Oni podsećaju da je Gradski zavod za veštačenje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Beograda još krajem juna ova godine dostavio procenu stečajnog dužnika, Jugoremedije AD u stečaju, u iznosu od 68 miliona evra i izražavaju zabrinutost jer podnosilac plana reorganizacije odbacuje nalaze procene.

- Iz ponašanja zakupca, novosadske firme Union-medic u vezi sa novom procenom može se pretpostaviti da ovo preduzeće ne namerava da svoj predlog plana reorganizacije izmeni u skladu sa novom procenom. Odbor poverilaca Jugoremedije je krajnje zabrinut zbog ignorantskog odnosa zakupca i podnosioca plana reorganizacije prema novom činjeničnom stanju koje je utvrdio Gradski zavod za veštačenje. Ukoliko Union-medic ne bude izmenio predlog plana reorganizacije u skladu sa novom procenom, poverioci koje zastupamo sigurno neće podržati takav plan reorganizacije. Ukoliko Skupština poverilaca ne bude izglasala plan reorganizacije koji predlaže Union-medic, Odbor poverilaca će zahtevati raskid ugovora o zakupu sa ovim preduzećem - objašnjava predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

On podseća da je Odbor poverilaca svojevremeno dao saglasnost da Union-medic uđe u zakup Jugoremedije isključivo zato što je ova firma podnele plan reorganizacije i što je bilo bitno da se do usvajanja tog plana održi kontinuitet proizvodnje.

- Međutim, pošto Union-medic sada očigledno sabotira usvajanje plana reorganizacije, nastavak zakupa nakon proglašenja bankrota predstavljao bi drastično kršenje interesa poverilaca koje ne možemo i nećemo dozvoliti - kategoričan je Pecikoza.

Preduzeće Union-medic doo Novi Sad, koje je zajedno sa Hipo bankom podnosilac plana reorganizacije, od 28. avgusta prošle godine zakupac je Jugoremedije. Na ime mesečnog zakupa ova firma plaća 50.000 evra, a u pogonima Jugoremedije u stečaju uspešno je obnovila proizvodnju.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.