Zagrebačka burza: Đuro Đaković i Janaf dobitnici tjedna, indeksi pali

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Feb.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Đuro Đaković i Janaf dobitnici tjedna, indeksi pali

ZAGREB - Zagrebačka je burza odradila još jedan slabašan tjedan bez pretjeranih poimaka, s niskom razinom prometa.

Niti vrlo optimistične procjene Europske komisije nisu motiviriale ulagače na veće rizike. Čekajhu se proračunske smjernice nova vlade, kao i objava glavnine poslovnih rezultata što se očekuje do kraja veljače.

CROBEX je u tjednu oslabio 0,5 posto, na 1.603 boda, a CROBEX10 za 0,3 posto, na 937 bodova.

Redovni promet iznosio je gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 80 milijuna kuna, što je otprilike 15 milijuna više nego tjedan dana ranije. U blok transakcijama ostvareno je dodatnih 46 milijuna kuna, pri čemu 18,2 milijuna dionicom Leda, 14 milijuna dionicom HT-a, te gotovo 14 milijuna kuna dionicom Jadranskog naftovoda.

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicom Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A), 6,1 milijun kuna, a cijena joj je porasla 1,07 posto, na 141 kunu.

Po likvidnosti slijedi povlašteno izdanje Adrisa (ZSE:ADRS-P-A), sa 4,3 milijuna kuna prometa. Cijena joj se spustila 0,9 posto, na 342 kune.

Nešto više trgovalo se i dionicom Leda (ZSE:LEDO-R-A), kojom je ostvareno 2,6 milijuna kuna prometa, a cijena joj se pritom spustila 1 posto, na 8.810 bodova.

Znatniji promet zabilježen je i dionicom Valamar Rivijere (ZSE:RIVP-R-A), 2,5 milijuna kuna, a cijena joj je oslabila 0,22 posto, na 22,8 kuna. Vaslamar Riviera najavio je sjednice Uprave i Nadzornog odbora na kojima će se provcesti odluka o pripajanju Hotela Baška.

Dobitnik je tjedna ponovno bio Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) kojemu je cijena skočila 6,7 posto, na 35,32 kuna, uz promet od oko 1,4 milijuna kuna.

Znatno je poskupjela, za 5,8 posto, na 4.500 kuna, i dionica Jadranskog naftovoda (ZSE:JNAF-R-A), uz promet od 2,2 milijuna kuna. Ta kompanija izvijestila je o rastu lanjskih prihoda za 48,95 posto, na 693 milijuna kuna, i dobiti za 102 posto, na 203 milijuna kuna.

Gubitnik tjedna bio je Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) kojemu je cijena potonula 7,6 posto, na 11,72 kune. Dalekovod i Hidroelektra izvijestili su o rješenju Državne komisije za javne nabave kojim se poništava javni natječaj za dobiveni posao na izgradnji željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, a na kojem su sudjelovale kao članice odabranog konzorcija.

Dionica Hidroelektre, uz niski promet, zabilježila je pad cijene za 18,5 posto, na 22 kune.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.