Zagrebačka burza: CROBEX-i u kolovozu pali 3 posto

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Sep.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: CROBEX-i u kolovozu pali 3 posto

ZAGREB - I danas nas na ZSE očekuje oprezno trgovanje, nakon što su indeksi Zagrebačke burze završili kolovoz s gubitkom od otprilike tri posto.

I danas će investitori osluškivati što se zbiva na svjetskim financijskim tržištima.

U fokusu investitora mogle bi se naći dionice Leda (ZSE:LEDO-R-A), kojima se još samo danas trguje s pravom na isplatu dividende od 214,85 kuna, te Janafa (ZSE:JNAF-R-A), kojima se do četvrtka trguje s pravom na dividendu od 57 kuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << po dionici.

Više pozornosti investitora mogle bi privući i ambicije Kraša (ZSE:KRAS-R-A) oko suradnje s McDonaldsom. Na pitanje koliko su zaradili suradnjom s McDonalds'om u Krašu kažu da vrijednost tog projekta ne promatraju samo financijski. Projekt je, naime, usmjeren na jačanje imidža brendova te približavanje novim potrošačima. S obzirom na to da su zadovoljni rezultatima, nadaju se da je stvorena platforma za nastavak dugoročnog partnerstva s tim lancem brze prehrane. Kraš izvozi čak 35 posto ukupne proizvodnje napolitanki.

I dalje ostaje preporuka za dionice iz turističkog sektora. Vjerojatno je da ćemo u idućih nekoliko tjedana vidjeti pozicioniranje investitora ususret objavi rezultata za treći kvartal.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.