Zaduživanje se oko milijardu evra godišnje kroz kr

Izvor: Akter, 28.Maj.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaduživanje se oko milijardu evra godišnje kroz kr

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija, kroz kredite, na godišnjem nivou, zaduživati oko milijardu evra, a da će 2017. godine prestati da se zadužuje

On je, na otvaranju skupa "Beogradski dijalozi", povodom 15 godina bilateralne saradnje sa Nemačkom, kazao da Srbija danas ima dovoljno novca da iz budžeta finansira neke infrastrukturne projekte kakav je auto-put Levosoje - Srpska kuća.

Vučić je kazao da su nemačke investicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << od 1,2 milijarde, evra na četvrtom mestu po veličini u Srbiji, a da je ukupna trgovinska razmena dve zemlje oko 3,2 milijarde evra, od čega je izvoz Srbije u Nemačku oko 1,3 milijarde.

Vučić je kazao da će Srbija u saradnji sa Nemačkom pokušati da izmeni zakone i ubrza procedure, kako bi strani investitori više ulagali u zemlju.

Ministar za saradnju i razvoj Nemačke Gerd Miler kazao je da bi on, ako Srbija ubrza izdavanje građevinskih dozvola na primer, mogao da dovede 400 kompanija koje bi ovde poslovale.

Miler je na otvaranju skupa kazao da su mladi ljudi najveći potencijal Srbije, ali da Nemačka i Srbija moraju zajedno da rade na njihovom kvalitetnijem obrazovanju i da im pruže šanse za budućnost.

"Najveći potencijal Srbije su mladi. Kod vas je veliki broj stanovništva starosti ispod 30 godina. Ali mi zajedno moramo da im damo perspektivu", kazao je Miler.

On je kao ključne teme o kojima Srbija i Nemačka treba da razgovaraju naveo energetiku, održivi razvoj, usavršavanje mladih i povećanje kulturne razmene.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Liht: Odnosi varirali, ali smo mnogo naučili od Nemačke

Izvor: Blic, 28.Maj.2015

Odnosi Srbije i Nemačke tokom 15 godina bilateralne saradnje nisu uvek bili u usponu, ali je Srbija mnogo naučila od nemačkih prijatelja, izjavila je danas predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht po završetku skupa "Beogradski dijalozi"..."Današnji skup je pokazao da je nemačko-srpska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.