Izvor: Blic, 29.Jun.2017, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravite na rizična poslovanja uz CompanyWall Business – najpouzdanijeg poslovnog partnera svake firme

Da li znate s kim poslujete? Da li ste razmišljali kakvo je finansijsko stanje firme s kojom treba da radite u budućnosti?

Prvo što želite da znate o firmi sa kojom poslujete je – koliko je zaista pouzdana, kakvo joj je finansijsko stanje, bonitetna ocena i na koji način posluje. Da li firma često sklapa rizične poslovne dogovore, da li može da plati proizvode koje kupuje, da li je u dugovima. Ipak, često nemate vremena da se ovim bavite pre donošenja odluke. U svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << modernog poslovanja najbitnije odluke donosimo i “preko noći”.

Svake godine firme su dužne da podnesu godišnje izveštaje u APR – Agenciju za privredne registre. Postoje podaci o firmama koje možete da nađete na internetu, ali to obično zahteva ili da uposlite ekonomske stručnjake koji će vam dešifrovati sve podatke ili da ste sami po struci ekonomista. Većina podataka o firmama nalazi se u „sirovom“ stanju na internetu pa je veoma teško snaći se u moru informacija namenjenih pre svega ekonomskim stručnjacima ili finansijskim analitičarima.

Uz CompanyWall Business svi ovi problemi su rešeni. Portal CompanyWall Business vam nudi godišnje izveštaje o firmama, uspostavlja uvid u podatke o preduzećima, poslovnim partnerima i dostavlja finalni proračun bonitetne ocene. Portal je jednostavan za korišćenje, sakuplja sve podatke na jednom mestu i možete napraviti listu firmi sa kojima poslujete ili sa kojima želite da radite u budućnosti. Takođe, možete videti ko se interesuje za vašu firmu te na osnovu toga razmišljati o budućim poslovnim potezima.

Portal CompanyWall Business povećava transparentnost poslovanja, pomaže napredak ekonomije u Srbiji i omogućava lakše i sigurnije poslovanje. Informacije su jedan od najvažnijih faktora uspešnog poslovanja danas i moraju da budu dostupne svima. U svetu brzog poslovanja CompanyWall Business vam olakšava da donosite brze i sigurne poslovne odluke.

Od sada na jednom mestu imate jasan uvid u godišnji izveštaj za prethodnu godinu o bilo kojoj firmi koja vas interesuje. Godišnji izveštaj sastoji se od bilansa stanja i bilansa uspeha. Bonitetni izveštaj vam omogućava da steknete uvid u sveukupan izveštaj preduzeća, bilans stanja, pokazatelje, prikaze uspeha i druge podatke. Nudimo vam ličnu kartu, dosije i krvnu sliku vašeg budućeg poslovnog partnera.

Umesto „sirovih“ finansijskih podataka sada na jednom mestu možete brzo pregledati kako je poslovala firma s sarađujete u prošloj godini. Pored toga, svaki bonitetni izveštaj sadrži i bonitetnu ocenu preduzeća.

Bonitetna ocena

Bonitetna odnosno finansijska ocena je detaljan pregled poslovanja određene firme ili samostalnog preduzeća koji se temelji na analizi poslovanja u prethodnoj godini.

Portal CompanyWall Business vam nudi bonitetnu ocenu, kombinaciju statične i dinamične ocene. Statična ocena je proračun više pokazatelja iz godišnjeg izveštaja za prethodnu godinu, a dinamična se kroz godinu menja. Statična ocena sastoji se iz pokazatelja uspešnosti i likvidnosti, dok na dinamičan deo ocene utiču činioci: blokade, dugovi, delatnosti, odnos između prihoda iz državnog proračuna i iz privatnog sektora, sudski postupci, platna moć.

Bonitetna ocena svih firmi na portalu CompanyWall Business dobijena je detaljnim analizama vrhunskih ekonomskih stručnjaka i finansijskih analitičara u Srbiji. Bonitetne ocene računaju se od najviše A do najniže C.

Registrujte se još danas klikom na link OVDE. Prilikom registracije upišite promo kod:CWBLIC2017 i obezbedite sebi besplatan DEMO PRISTUP portalu CompanyWall Business, vašem najpouzdanijem poslovnom partneru!

Sertifikat bonitetne izvrsnosti – najvalidniji dokaz dobrog rada firme

Companywall Business najboljim srpskim firmama obezbeđuje sertifikat bonitetne izvrsnosti. Pored svih funkcija koje portal nudi, najuspešnijim firmama dodeljujemo sertifikat bonitetne izvrsnosti kao znak i garanciju dobrog i postojanog poslovanja firme.

Firme koje posluju pouzdano, postojano i kvalitetno dobijaju sertifikat bonitetne izvrsnosti i uživaju poverenje poslovnog sveta.

Inostrane firme sa sertifikatom bonitetne izvrsnosti imaju veliki kredibilitet na svetskom tržištu poslovanja. Sertifikat je dokaz likvidnosti, dobrog i pouzdanog poslovanja, a samim tim i kvalitetnog rada firme. Stari načini da proverite svog budućeg poslovnog partnera ili konkurenciju odlaze u zaborav uz sertifikat bonitetne izvrsnosti koji je najpouzdaniji dokaz da neka firma dobro posluje – kaže Maja Kljun, direktorka firme CompanyWall.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je plod detaljnih proračuna finansijskih analitičara i ekonomskih stručnjaka na osnovu poslovanja preduzeća, statične i dinamične bonitetne ocene.

CompanyWall Business sertifikat bonitetne izvrsnosti dodeljuje najuspešnijim firmama u štampanom obliku, takav sertifikat možete okačiti na vidnom mestu u vašoj firmi ili u sali za sastanke sa klijentima i on će vašim saradnicima govoriti umesto vas o kvalitetu poslovanja firme.

Pored toga, sertifikat bonitetne izvrsnosti firme dobijaju i u elektronskom obliku pri čemu ga na taj način možete postaviti u potpisu vaše elektronske pošte. Sertifikati olakšavaju firmama da budu prepoznatljivije, a poslovnim partnerima da brže i sigurnije ostvaruju saradnju.

Neke od najuspešnijih firmi u Srbiji već su dobile sertifikat, a njihovi komentari govore o kvalitetu usluga firme CompanyWall.

“Sertifikat je lep, a dizajn klasičan, kutija je originalna i odlično se uklapa sa sertifikatom. Kada odem u penziju moji naslednici će videti da sam poslovao dobro i nadam se da će im to biti podsticaj da i oni nastave sa dobrim radom. Baza Cwbiz je odlična stvar, pregledna je, a podaci su upotrebljivi i korisni”, kaže direktor VIS-STO Plus, firme koja je ostvarila uslove da dobije sertifikat.

Poslovni partneri često nemaju dovoljno vremena da provere na koji način posluje njihov budući saradnik, a na sastanku teško da imate vremena da hvalite svoje dobro poslovanje. Postavite sertifikat bonitetne izvrsnosti na vidno mesto, neka govori umesto vas. “Prelep je sertifikat, prvi put vidim ovako nešto. Obavezno ću ga postaviti na vidnom mestu u kancelariji, svratite kod nas da vidite kako izgleda”, rekao je vlasnik firme Delgrado doo.

S prednostima koje firma ima uz sertifikat bonitetne izvrsnosti upoznao se i direktor firme Rako-Plast i dodao komentar:

“Juče sam dobio sertifikat i divno izgleda zajedno sa kutijom, pričao sam poslovnom saradniku o vama i od srca mu preporučio CWBiz!”

Olakšano poslovanje uz CompanyWall Business

Bonitetne ocene vam na jednostavan način omogućavaju da steknete pouzdan prvi utisak o određenoj firmi. Pored ličnog poslovnog utiska sada imate mogućnost da vidite i ocenu njegovog poslovanja za prethodnu godinu.

Ipak, ovo nije sve što vam omogućava portal CompanyWall Business. Sada možete da napravite listu poslovnih partnera i firmi sa kojima poslujete, sa kojima nameravate da poslujete u budućnosti ili koje vas interesuju. Takođe, imate mogućnost da vidite i koje firme su se interesovale za vas i vaše poslovanje.

Posledica brzog poslovanja su i veliki poslovni rizici, a CompanyWall Business je tu da te rizike svede na minimum nudeći vam pregledne, jasne i pouzdane informacije na jednom mestu.

Registrujte se još danas i zakoračite u sigurnije, brže i uspešnije poslovanje!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.