Za poljoprivredu pet odsto državnog budžeta

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za poljoprivredu pet odsto državnog budžeta

BEOGRAD, 26. novembra 2014. (Beta) - Budžet za poljoprivredu u 2015. godini trebalo bi da iznosi pet odsto državnog budžeta Srbije, kao što je bilo i prethodnih godina, izjavila je u sredu ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je novinarima na Sajmu etno-hrane i pića rekla da je još rano da se govori o detaljima budžeta za narednu godinu.

"U svakom slučaju nema sumnje da će Vlada Srbije učiniti sve da pomogne poljoprivredi svim raspoloživim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sredstvima", rekla je Bošković.

Ona je podsetila da je ideja Ministarstva poljoprivrede da se 2015. godine subvencije za biljnu proizvodnju dodeljuju domaćinstvima s posedom do 20 hektara, a ne sa 100 hektara koliko je sada.

"Želimo da sredstva agrarnog budžeta trošimo racionalnije i na taj način zaštitimo male proizvodjače i damo im šansu da se i dalje razvijaju", rekla je ministarka poljoprivrede.

Po njenim rečima, domaćinstva sa posedom većim od 20 hektara biće upućivana na druge programe i mere podrške.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Subvencije samo ko ima do 20 ha

Izvor: B92, 26.Nov.2014

Budžet za poljoprivredu u 2015. godini trebalo bi da iznosi pet odsto državnog budžeta, kao što je bilo i prethodnih godina...To je izjavila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković...Ona je novinarima na Sajmu etno-hrane i pića rekla da je još rano da se govori o detaljima budžeta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.