Vulin: Svetska banka će pomoći u sprovođenju socijalnih programa

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Svetska banka će pomoći u sprovođenju socijalnih programa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je večeras da je Svetska banka veoma zadovoljna reformskim kursom koji je zauzela srpska Vlada i da će Srbiji pomoći u vezi sa sprovođenjem socijalnih programa.

Vulin je gostujući na RTS-u rekao da se zadovoljstvo Svetske banke vidi po visini kamatnih stopa, zatim, jer ne poskupljuju krediti, kao i po tome da svetska tržišta "imaju poverenja u našu ekonomiju i naše tržište i očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ćemo nešto dobro uraditi i da će se to osetiti".

Ministar je ukazao da je Svetska banka tu da pomogne u onome što je nama najbitnije - oko socijalnih programa.

"Niko ne sme da ostane na ulici, niko iz preduzeća u restrukturiranju ne sme da ostane bez pristojne otpremnine. To između ostalog obezbeđujemo i na taj način što je Svetska banka spremna da nam pomogne u finansiranju nekih drugih zajmova i kredita da mnogo jeftinije prolazimo na tržištu i na taj način vodimo račna o našim ljudima", naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, Svetska banka razume da će ova Vlada Srbije voditi ozbiljnu socijalno-ekonomsku politiku.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas se sastao sa delegacijom Svetske banke koja je izrazila zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Država služi za to da starost provedete dobro

Izvor: Press, 01.Okt.2014, 13:25

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas, povodom Međunarodnog dana starih, da starost nije kazna i da ne sme biti kazna. . "Država služi za to da starost provedete dobro",...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.