Vulin: Donećemo zakon, sezonski radnici će biti prijavljeni

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Donećemo zakon, sezonski radnici će biti prijavljeni

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da će uskoro biti usvojen Zakon o privremenom sezonskom radu u poljoprivredi, koji će obezbediti svim sezonskim radnicima da budu prijavljeni.

On je, u pauzi sednice Koordinacionog tela za usmeravanje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, kazao da je sezonski rad jedan od velikih "rezervoara" sive ekonomije zbog čega su potrebne sistemske mere da se taj problem reši.

"Kroz sistem vaučera obezbedićemo da svi radnici budu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prijavljeni i dobiju penziono, zdravstveno i socijalno osiguranje. Prema evidenciji 300.000 radnika radi sezonske poslove na crno, a očekujemo da u prvom talasu posle usvajanja zakona 100.000 bude prijavljeno", rekao je Vulin.

Ministar je dodao da će vaučeri biti ograničeni i da će važiti do 90 dana u određenim oblastima rada.

Vulin je ponovio i da je od donošenja Zakonu o radu 2014. godine, koji je omogućio veće nadležnosti Inspekciji rada, otkriveno 13.000 radnika na crno, od kojih je više od 10.000 prijavljeno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.