Vujović: Savet grešši, ostajem pri stopi rasta od tri odsto

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Savet grešši, ostajem pri stopi rasta od tri odsto

Ministar finansija Dušan Vujović pručio je danas da ostaje pri konzervativnoj proceni privrednog rasta od tri odsto za ovu godinu, iako se od Fiskalnog saveta čula opaska da će dostizanje te stope rasta BDP-a biti “određeni izazov”.

On je, novinarima, na marginama konferencije „Juromani“ u Beču, rekao da se ne slaže sa kalkulacijama Fiskalnog saveta.

- Ja ostajem pri našoj proceni od tri odsto. Mislim da su ostale procene paušalne, da nisu potkrepljene empirijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podacima, ni dobrim modelima, kao ni metodama“ - kategoričan je Vujović.

On je podvukao da je tri odsto minimalni konzervativni rast na kojem insistira, kao i na deficitu od 1,7 odsto koji u sebi ima 0,6 odsto deficita republičkog budžeta i jedan odsto koji se odnosi na projekte.

- Mi smo cifre vrlo jasno izneli. Nije potrebno da licitiramo kod tih stvari“ - poručio je ministar.

On je podsetio da je Vlada korigovala svoje podatke prošle godine sa 1,8 na 2,7 odsto, i da se nada da će i narednih godina moći da koriguje projekcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.