Izvor: Blic, 26.Sep.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Do kraja godine odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektroru

Minisatr finansija Dušan Vujović najavio je danas da će do kraja godine biti donete nove odluke o maksimalnom broju zapslenih u javnom sektoru, što će biti polazna osnova za 2017. godinu.

- “Na to smo obavezni i prema sebi, ali i prema dogovoru koji imamo sa Međunarodnim monetarnim fondom” (MMF) - rekao je Vujović na skupu o izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.

Ministar finansija je rekao da će prema tom broju zaposlenih u javnom sektoru biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << određana i masa sredstava za zarade u javnom sektoru.

Vujović je, takođe, najavio da će do kraja 2016. godine biti donet i poseban Zakon o platama na lokalnom nivou dodajući da je već formirana radna grupa koja priprema taj zakonski akt.

Kazne za loše, nagrade za "dobre đake"

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas da će izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava biti favorizovane one opštine koje dobro rade, dok će "loši đaci" snositi posledice svog rada.

- “Programsko budžetiranje ćemo koristiti za planiranje i evaluaciju, ali i za nagrađivanje dobrih đaka - lokalnih samouprava. Podsticaćemo konkurenciju između onih koji se dobro odnose prema resursima, u odnose na one koji kaskaju. Da loši đaci više ne diktiraju dinamiku, već oni dobri” - rekao je Vujović.

Ministar ističe da će usvajanjem izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava biti napravljen novi pomak u kvalitetu budžetiranja.

On je rekao da je važno i da više ne budemo "žrtve linearnog smanjivanja troškova i broja ludi".

- “Tamo gde je organizam debeo tamo treba i da smrša, a kod nas se to ne zna” - dodao je Vujović na završnom skupu povodom predloga nove strukture programskog budžeta lokalne samouprave, u organizaciji Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština.

Budžeti kao kobasice troškova

Vujović je naglasio da programsko budžetiranje podrazumeva veću transparentnost dodajući da sada postoji linijski budžet koji liči na "“jednu kobasicu troškova”".

Skupu prisustvuje i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je rekla da to ministarstvo ima odličnu saradnju sa Ministarstvom finansija.

Ona očekuje da će biti mnogo dobrih rešenja u narednom periodu, koja će biti doneta u saradnji sa Ministarstvom finansija, na primer donošenje Zakona o naknadama koji će praviti razlike u bužetima lokalnih samouprava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Prvo broj pa plate - zbog nas a i MMF"

Izvor: B92, 26.Sep.2016

Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će do kraja godine biti donete nove odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru...“Na to smo obavezni i prema sebi, ali i prema dogovoru koji imamo sa Međunarodnim monetarnim fondom. To će biti polazna osnova za 2017.”, rekao...

Nastavak na B92...

Vujović: Do kraja godine odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović najavio je danas da će do kraja godine biti donete odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru. On je na završnom skupu povodom predloga nove strukture programskog budžeta lokalne samouprave kazao da je to obaveza koju Srbija ima prema sebi, ali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.