Vučić zadovoljan zbog novih radnih mesta u Rauhu

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zadovoljan zbog novih radnih mesta u Rauhu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, prilikom posete fabrici sokova Rauh u Koceljevi, da je zadovoljan rezultatima investicija te kompanije u Srbiji a naročito povećanjem broja radnih mesta u protekle dve godine.

U saopštenju te kompanije navodi se da je Vučić ocenio da su dokaz da austrijske kompanije prepoznaju Srbiju kao povoljnu poslovnu sredinu i planovi za nove investicije u domaće tržište.

Direktor kompanije Rauh Srbija Perica Aleksić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je da je ta fabrika od velikog značaja za grad ali i domaće tržište, jer jača privredni potencijal regiona i pruža veliku podršku lokalnom razvoju i domaćim proizvođačima.

"Do sada je od lokalnih preduzetnika otkupljeno više od 50.000 tona domaćeg voća koje se, zajedno sa najboljim uvoznim egzotičnim voćem vrhunskog kvaliteta, koristi u proizvodnji visokokvalitetnih koncentrata, sokova i napitaka. Prošle godine ostvarili smo promet od 32,5 miliona evra i otvorili 37 novih radnih mesta", rekao je Aleksić.

Fabrika Rauh Srbija otvorena je u Koceljevi 2006. godine, nakon preuzimanja fabrike Voćar Koceljeva, što se smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji.

Posluje u oblastima otkupa i prerade voća, proizvodnje voćnih kaša i koncentrata i proizvodnja voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih napitaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.