Vučić dogovorio: Besplatan autoput do kraja godine

Izvor: B92, 28.Sep.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dogovorio: Besplatan autoput do kraja godine

Beograd -- Deonica Koridora 11 Ljig-Preljina biće završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra, a njeno korišćenje biće besplatno do kraja godine.

To je dogovoreno na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova i predstavnika kompanije AZVIRT.

Odluka o tome da korišćenje deonice bude besplatno do kraja ove godine doneta je na predlog premijera Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Tokom susreta bilo je reči i o potencijalno novim infrastrukturnim projektima na deonicama Beograd-Vršac, Beograd-Zrenjanin, Novi Sad - Zrenjanin i Novi Sad – Šabac.

"Tema susreta bila je i obilaznica oko Beograda, odnosno završetak Sektora B od mosta Ostružnica do Bubanj potoka, kao i Sektora C, koji obuhvata završetak celokupne obilaznice oko Beograda, uključujući i most kod Vinče", navedeno je iz te Kancelarije.

Kako se dodaje u saopštenju, o obilaznici se razgovaralo u skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanim između Ministarstva građevinarstva, kompanije AZVIRT iz Azerbejdžana i kineske kompanije Sinehidro, uz podršku vlada Azerbejdžana i Kine.

Deleaciju azerbejdžanske kompanije AZVIRT predvodio je izvršni direktor za Evropu Murat Turkoglu.

Podsetimo, ministarka građevinarstva je izjavila da je da bi auto-put bio pušten 25. avgusta da je zavisilo isključivo od azerbejdžanske kompanije i da su za probijanje roka odgovorne domaće kompanije.

Oglasili su se i Koridori Srbije ističući da su potpuno neosnovane tvrdnje medija da su dva tunela na deonici Koridora 11 izgrađena po pogrešnim proračunima i neupotrebljivi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.