Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uvek sam spreman na saradnju sa Nikolićem

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvek spreman na saradnju sa aktuelnim predsednikom države Tomislavom Nikolićem.

"Ja ću uvek pristojno govoriti o predsedniku Srbije... Uvek sam spreman na saradnju, pre i posle ovih izbora. Videćemo kako će ovo izgledati", kazao je Vučić povodom medijskih navoda da mu je Nikolić uputio pismo sa zahtevima.

Vučić je ocenio da pred partijom koju vodi, Srpskom naprednom strankom (SNS), veoma težak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posao.

"Kao da se sve sručilo na nas i koa da je svima samo stalo da mi izgubimo, što i nije iskuljučeno u oovom trenutku", kazao je Vučić pred današnju sednicu Glavnog odbora SNS-a na kojem treba da se zvanično odluči o njegovoj predsedničkoj kandidaturi.

Pojedini mediji objavili su da je aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio pismo premijeru i predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću u kojem od njega traži da mu dodeli mesto lidera stranke i predsednika vlade u zamenu za podršku na predsedničkim izborima.

Na samitu Kine plus 16 zemalja otvaranje radova na pruzi Beograd-Budimpešta

Premijer je izjavio da očekuje da tokom narednog samita Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope koji će ove godine biti u Budimpešti, budu otvoreni radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta.

"Ideja je da premijeri Kine, Mađarske i Srbije otvore radove, verovatno na teritoriji Srbije koja je nešto bliža početku radova nego Mađarska", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

On je dodao da je Srbija usaglasila sve ugovore o finansiranju radova na pruzi Beograd-Budimpešta na svojoj teritoriji.

Na samitu Kina plus 16 zemalja u novembru prošle godine u Rigi, Srbija i Kina su potpisale ugovor o kreditu za radove na pruzi Beograd-Budimpešta.

Potpisan je komercijalni ugovor i Memorandum o razumevanju sa kineskom Eksim bankom kojim je predviđena izgradnja pruge za brzine do 200 kilometara na sat, koja će skratiti vreme putovanja između Beograda i Budimpšte na manje od tri sata.

Ugovor za prvu fazu projekta za prugu od Beograda do Stare Pazove, dužine 34,5 kilometara, vredan je 319 miliona dolara.

Kako je ugovoreno, domaće firme mogu da učestvuju do maksimalnih 46 odsto u radovima i nabavci robe.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.