Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U Kini napravljen veliki i dobar posao

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da se u Srbiju vraća sa izvanrednim utiscima, da je uveren da je veliki i dobar posao napravljen i da su domaćini pokazali da poštuju i cene Srbiju, njenu samostalnost i nezavisnost.

Vučić je, sumirajući utiske nakon višednevne posete Kini i učešća na Samitu 16 plus 1, a zatim i bilateralnoj poseti i razgovorima sa predsednikom i premijerom Kine Si Ðinpingom i Li Kećijangom, rekao da utisci izvanredni i da je "bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posebno biti Srbin".

Premijer je u razgovoru sa novinarima ponovio da je veoma zadovoljan načinom na koji je Srbija bila tretirana i predstavljena u Kini i to ne samo na Samitu, već i u bilerateralnim razgovorima.

On je kao dobre vesti nabrojao dogovore oko Želežare, infrastrukturne projekte, pre svega na Koridoru 11 i prugu Beograd - Budimpešta, o izgradnji industrijskog parka...

Osvrćući se na izgradnju tog parka, Vučić je ocenio da bi mogao da bude mnogo bolji od postojećeg u Minsku, i da ćemo na tom poslu raditi sa moćnim kineskim kompanijama, "jer imamo imamo širok dijapazon slobodnih trgovinskih zona i odnosa sa drugim zemljama".

Premijer je naveo i da očekuje dolazak najmoćnijih kompanija, što će značiti dodatno zapošljavanje građana Srbije i podizanje BDP-a, a to je od ključnog značaja.

"Razgovarali smo o turizmu, kako da se kineski turisti privuku da posete Srbiju. Mnogo nam u tome pomaže ugled Novaka Ðokovića i Velimira Bate Živojinovića", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, razgovori su vođeni i o saradnji u namenskoj industriji, projektima pretvaranja otpada u termo i električnu energiju.

"Razgovori su bili izvanredni i veoma smo zadovoljni i verujemo da smo napravili dobar posao za našu zemlju", zaključio je premijer.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.