Vučić: Srbija spremna da sa zemljama Zapadnog Balkana gradi mostove

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija spremna da sa zemljama Zapadnog Balkana gradi mostove

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas liderima Zapadnog Balkana da je Srbija spremna da sa njima gradi mostove preko "provalija prošlosti i da se grade putevi i da zajedno radimo na ekonomskom razvoju".

"Ne moramo da gradimo novu Jugoslaviju, već da radimo za bolje sutra naših siromašnih gradjana", rekao je Vučić i dodao da nema napretka bez mira i stabilnosti.

On je rekao da zna da region mora da deli stubove oko kojih se gradi zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << budućnost i dodao da Srbija nema preči zadatak nego da podeli s komšijama uverenje da jednom ne može da bude dobro ako je drugome loše.

Vučić je rekao da je Srbija zemlja hrabrih ljudi, u kojoj su ljudi najvažniji.

On je rekao da da je njegova generacija spremna da se menja i načini "korak napred".

"Korak kojim se iz nesreće prelazi u sreću. Hoćemo sutra, i to hoćemo danas. Srbija je prestala da se nada smrti i želi život. Želimo mir sa sobom i mir s drugima", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija nikada nigde nije zakasnila, pa da neće "zakasniti ni u budućnost".

Obilaskom salona Palate "Srbija" u kojima su bili predstavljni regioni Srbije, završen je tročasovni prijem povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije.

Na prijemu je bilo nekoliko hiljada zvaničnika i crkvenih velikodostojnika iz Srbije i sveta, medju kojima predsednici Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, Kolinda Grabar Kitarović, Djordje Ivanov i Filip Vujanović, kao i sva tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović.

Predsednik je sa suprugom Tamarom Vučić dočekao goste na ulazu u Palatu "Srbija".

Poslanici su na prijem došli organizovano iz Doma Narodne skupštine, dok su novinari organizovano dovezeni sa platoa ispred Skupštine Beograda. Oni su bili odvojeni od zvanica.

Svečani deo počeo je himnom Srbije, koju je otpevao hor sastavljen od više dečjih horova iz Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.