Vučić: Sprovođenje programa MMF-a jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sprovođenje programa MMF-a jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u da će sprovođenje programa Međunardonog monetarnog fonda (MMF) biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima te finansijske institucije.

Vučić je u Vladi Srbije razgovarao sa novim šefom kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje tu dužnost.

Zahvalio je Daehangu na ličnoj posvećenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka.

"Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije", rekao je Vučić.

Kako je saopšteno, Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam odsto na dva odsto BDP i da je "impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna".

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sebastijan Sosa je zahvalio Vučiću na posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Srbije i saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu, navodi se saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nema razloga za zabrinutost, ekonomija se razvija

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se srpska ekonomija dobro razvija i da nema razloga za zabrinutost uprkos tri problema, među kojima je i Elektriprovreda..."Za srpsku ekonomiju ne bih brinuo uprkos problemima, a problemi su oko jedne stvari o kojoj ne mogu da govorim,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.