Vučić: Razgovori s Esmarkom teški, konačan ishod za nekoliko dana

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Razgovori s Esmarkom teški, konačan ishod za nekoliko dana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će konačan ishod pregovara sa Esmarkom oko Železare Smederevo biti poznat u narednih nekoliko dana ističući da su razgovori teški.

Vučić je novinarima u Sremskoj Mitrovici rekao da će osnivač i prvi čovek Esmarka Džejms Bušar doći u Srbiju u ponedeljak uveče i da veruje da će se u utorak znati rezultati pregovora.

Prema njegovim rečima, Železara Smederevo je pitanje od ogormnog značaja za Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Mi ne dajemo zlatne poluge, Železara nas mnogo košta, ali je naša namera da se tu podigne proizvodnja, jer to znači modernizaciju, posao za 5.000 radnika i rast BDP - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da "sa našim američkim prijateljima koji su uvek robusni u pregovorima" nije lako pregovorati, ali da će Vlada Srbije uložiti svu svoju energiju i znanje i da će dati sve od sebe da se taj problem reši.

- U narednih nekoliko dana očekujemo konačan ishod - rekao je Vučić i istakao da je upućeno pismo u kojem je Vlada Srbije zamolila Brisel da sačeka nekoliko dana sa rešenjem pitanja Železare navodeći da su "neke zemlje čekali i po 10, 12 godina".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Teški pregovori sa Esmarkom, konačan ishod za nekoliko dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će konačan ishod pregovara sa Esmarkom oko Železare Smederevo biti poznat u narednih nekoliko dana ističući da su razgovori teški...Vučić je novinarima u Sremskoj Mitrovici rekao da će osnivač i prvi čovek Esmarka Džejms Bušar doći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Stvari su nam krenule mnogo bolje od očekivanog

Izvor: Politika, 30.Jan.2015

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi rezultati ekonomskih mera koje je Vlada preduzela pokazuju neočekivano dobre rezultate, i to toliko da mu je čak i neprijatno da pročita neke od njih koliko su dobri...„Stvari su nam krenule i bolje nego što smo očekivali”, rekao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.