Vučić: Plaše se istine - našeg malog čuda

Izvor: B92, 24.Maj.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Plaše se istine - našeg malog čuda

Beograd -- Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija zabeležiti privredni rast od dva odsto, iako je prvobitno prognoziran rast od 1, 8 odsto.

Sledeće godine, kako je rekao, taj rast ići će i do 2,5 odsto, što će biti rezultat bolji od bilo koje evropske zemlje.

"Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) naredne godine biće četiri odsto. Svi su malo bežali od te teme, malo se plašeći da li je to istina, jer to i jeste neka vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malog čuda“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da će građani videti ekonomske pokazatelje i da će svakog dana biti sve bolje, ali da mora još mnogo toga da se uradi.

"Mnogo teških stvari je pred nama, kao što je rešavanje pitanja problematičnih preduzeća – država je brinula o preduzećima koja su de fakto bankrotirala, a koje smo mi štitili zbog radnika u tim preduzećima. Za neka smo našli rešenje, za neka tražimo, a za neka možda nećemo ni da nađemo rešenje“, rekao je on.

Istakao je da za Galeniku, na primer, postoje tri potencijalna kupca.

Vučić je rekao da zemlja mora da se ujedini oko svih pozitivnih ciljeva.

On je naveo kao pozitivan rezultat rast izvoza od 11 odsto, ali i rast trgovine na malo, deflaciju potrošačkih cena, kao i da je zabeležen rast prehrambene industrije.

"Spoljnotrgovinska razmena zemlje iznosi 2.716 milijardi evra i to je najveća vrednost razmene, veća i od one sredinom 2008. godine, pre izbijanjaa krize, kada je iznosila 2,3 milijarde. Mislim da je ovo dobra vest za svakog od nas“, rekao je.

Premijer je rekao da je cilj buduće vlade da se posveti infrastrukturnim projektima, pre svega završetku auto-puteva.

"Auto-puteve ćemo da završimo i ponosićemo se time da smo za kratko vreme radili jednako ili više nego u post-Brozovo vreme. Tako ćemo nastaviti, zlatne godine su pred nama", rekao je Vučić.

On je rekao da će država raditi na tome da se naobrazuje 2.000 ETF-ovaca, koje će zaposliti, ali je dodao i da stranci danas ne traže diplome nego znanje.

"Kad završimo fakultet, nismo sve završili. Moramo da nastavimo da se obrazujemo.“

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.