Vučić: Od Nemačke 140 miliona evra Srbiji do kraja godine

Izvor: BKTV News, 27.Avg.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Od Nemačke 140 miliona evra Srbiji do kraja godine

Nemačka bi trebalo da do kraja godine odobri Srbiji 140 miliona evra kroz donacije i povoljne kredite, izjavio je danas u Berlinu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 
Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.
Srpski premijer je izjavio da je ovo jedna od ključnih adresa u Nemačkoj i da je razgovor sa nemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.
- Razgovarali smo o podršci koja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bi do kraja godine trebalo da iznosi što u grantovima, što u najpovoljnijim kreditnim linijama 140 miliona evra – rekao je Vučić.
Vučić i Miler su razgovarali i o programima u oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.
Premijer Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku ministra Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao i za projekte za razvoj preduzetničkog duha.
- Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem – istakao je Vučić.
On je dodao da se traže rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao.
- Za to nam je neophodna pomoć Nemačke – rekao je Vučić.
Vučić će kasnije danas razgovarati sa predstavnicima Svetske banke i sa evropskim komesarom za energetiku
Ginterom Etingerom.
Srpski premijer koji sutra učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu, razgovaraće sa zvaničnicima regiona između ostalog i o infrastrukturnim projektima, ali i o višem stepenu carinske unije.
Nemačka kancelarka Angela Merkel će, nakon što je 15. jula u Dubrovniku učestvovala na samitu šefova država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, sa ministrom privrede Zigmarom Gabrijelom i šefom diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom sutra primiti šefove vlada, ministre spoljnih poslova i privrede šest država Zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije.
Izvor: Beta, 24 sata
The post Vučić: Od Nemačke 140 miliona evra Srbiji do kraja godine appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.