Vučić: Nisam imao primedbe na sastav Vlade

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nisam imao primedbe na sastav Vlade

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao predsednik najveće stranke upoznat sa sastavom vlade na čelu sa Anom Brnabić i da nije imao nikavih primedbi.

Vučić je nakon otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2017." u Beogradu, rekao da je Vlada napravljena "još ranije" i se radi o manjim izmenama.

On je kazao da je razgovarao s mandatarkom i da je ona pre svega ta koja treba da drži finansijsku disciplinu.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je isakao da na njega niko nije vršen nikakav pritisak, "ni iz jedne vlade ili ambasade".

Predsednik je kazao da će očekivani period završiti sa suficitom od 20 milijardi dinara iako je bio predvidjen deficitom od 600 miliona, i dodao da će se državna kasa unapredjivati.

Kako je dodao, ostale su strukturne reforme za javna preduzeća.

Komentarišući naoružavanje Hrvatske savremenim lovačkim avionima, Vučić je kazao

da Hrvatska ima pravo da se naoružava i poželeo im uspeha, navodeći da njega niko ništa nije pitao.

"Naše je da mi budemo sigurni i obezbedimo gradjane Srbije", kazao je on.

Govoreći o kritikama na predlog Gradske vlasti da se na Ušću podigne jarbol visine 120 metara sa zastavom Srbije, Vučić je rekao da bi voleo da Beograd dobije jedan takav simbol i da ne vidi zbog čega to nekome smeta.

Kako je istakao, o tome će odlučivati gradske vlasti, uprkos željama Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Vučić je negirao da su postojali pritisci iz nekih stranih ambasada da se odustane od imenovanja Aleksandra Vulina za novog ministra odbrane.

Predsednik Srbije je rekao "da sve i da je bilo pritisaka, on im ne bi podlegao, ali da ne želi da izigrava heroja i da kaže da je pritisaka bilo, kada to nije slučaj".

Pojedini dnevni listovi objavili su da se SAD protive najavljenom imenovanju Vulina za novog ministra odbrane i da je američki ambasador Kajl Skot zbog te informacije navodno bio veoma nervozan, kao i da je ocenio da to nije dobro rešenje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.