Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će republičkim budžetom za 2015. godinu biti predviđene uštede od 480 do 800 miliona evra, u dogovoru sa Mađunarodnim monetarnim fondom.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da će tim uštedama deficit budžeta biti smanjen na oko četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Na današnjoj sednici vlade, kako je rekao premijer, razgovarano je o uštedama ministarstva, pre svega za nabavke roba i usluga, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << službena putovanja i korišćenje službenih automobila.

On je istakao da ne postoji razumevanje svih ministara za zahtev da se smanje nepotrebni troškovi, odnosno da su neki "na mala vrata pokušali da proguraju" svoje potrebe.

Po rečima premijera, postoje "hiljade i hiljade" vozila u vlasništsvu države koja se ne koriste, kao i da su godišnji troškovi održavanja voznog parka veći nego što je vrednost automobila.

Vučić je kazao da stanje u budžetu Srbije "nikad nije bilo bolje", pre svega zahvaljujući dobroj naplati akciza.

Predlog budžeta za 2015. godinu će, kako je rekao premijer, biti dostavljen Skupštini 10. ili 11. decembra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.