Vredi li dubrovački kapućino 4 EUR?

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vredi li dubrovački kapućino 4 EUR?

Zagreb, Dubrovnik -- Račun izdat u dubrovačkom kafiću "Orlando" postao je hit na slovenačkim i hrvatskim društvenim mrežama, prenose zagrebački mediji.

Račun koji je na Fejsbuk postavio korisnik pod imenom Mate, odmah je izazvao zgražavanje i čuđenje nad visokim cenama koje se plaćaju za pića u "Orlandu", piše "Jutarnji list". "Večernji list", s druge strane, istim povodom konstatuje da je istina da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cene koje su više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onih u Veneciji, Parizu i drugim svestkim destinacijama.

Na Jadranu je sve skuplje, posebno tokom sezone - uverili su se u to svi koji su nogom onamo kročili, pa makar popili samo kafu. Spuštanje PDV-a na 10 odsto nije, nažalost, rezultiralo i spuštanjem cena, piše “Večernji list”.

Koliko visoko cene mogu otići, pokazuje primer iz Dubrovnika. U tamošnjem kafiću “Orlando”, doduše na sjajnoj poziciji na samom Stradunu, cene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji, ocenjuje "Večernji list".

Kapućino u ovom lokalu košta čak 31 kunu (4,1 evra), bočica od 2,5 dl mineralne vode 28 kuna (3,7 evra), veliki makijato 26 kuna (3,5 evra), Koka Kola 33 kune (4,4 evra).

Neki će cene dubrovačke kafe uporediti s onom u kafeu “Florian” u Veneciji gde je najjeftinija kafa 3,5 evra, ali gde cene idu i do 20-ak evra. Ipak, “Orlando”, ma koliko popularan bio, nema tradiciju jedne od najstarijih kafana na svetu, poput venecijanske koja je postoji od 1720. godine i gde će vas poslužiti vrhunsko osoblje, navodi “Večernji list”. Osim toga na venecijanskom Trgu svetog Marka espreso može da se popije i za 2 evra, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji mnogo više od toga, dodaje zagrebački dnevnik.

Bilo kako bilo, o dubrovačkim cenama pročulo se i u Sloveniji jer su tamošnji portali preneli priču pod naslovom: "S ovakvim računima turisti se vraćaju iz Hrvatske". Slovenci komentarišu kako hrvatski ugostitelji u jeku turističke sezone pokušavaju od svojih gostiju da izmuzu svaku kunu, nad čim, naravno, negoduju.

Njihove stavove, kako navodi “Jutarnji list”, dele i mnogi hrvatski komentatori. No istovremeno, mnogi staju u obranu takvih cena i napominju kako je uobičajeno da su na tako ekskluzivnim mestima, cene nešto više.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vredi li dubrovački kapućino 4 EUR?

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Zagreb, Dubrovnik -- Račun izdat u dubrovačkom kafiću "Orlando" postao je hit na slovenačkim i hrvatskim društvenim mrežama, prenose zagrebački mediji...Račun koji je na Fejsbuk postavio korisnik pod imenom Mate, odmah je izazvao zgražavanje i čuđenje nad visokim cenama koje se plaćaju za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.