Vozač Ubera zaradio 90.000 $ za 6 meseci, kako?

Izvor: B92, 05.Feb.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač Ubera zaradio 90.000 $ za 6 meseci, kako?

Radeći samo mesec dana kao vozač Ubera, Joseph Ziyaee je zaradio više od 20.000 dolara, a vozio je samo jednu vožnju.

Ne, on nije nosio nekoga na leđima širom zemlje, već je sav novac zaradio kao bonus jer je prijavljiao druge vozače.

Ispostavilo se da je tako zaradio oko 90.000 dolara za šest meseci, a da je vozio zapavo mali broj vožnji.

Sve je počelo kada je povredio nogu.

“Izgleda da je to bila sreća u nesreći”, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on.

Tada se setio “Kralja Ubera“, vozača Blake Jareda koji je zaradio 50.000 dolara putem referal kodova. Iako ga je ova priča inspirisala, mislio je da kao vozač može da zaradi mnogo više. Uber ima sistem koji nagrađuje ljude preko kojih se prijave novi vozači. Kada novi vozač ukuca šifru, svi dobijaju bonus. Jedan bonus može da vredi stotine dolara.

Kada je shvatio da mu povređeno stopalo stvara neprijatnosti u vožnji, odlučuo je da se fokusira na preporuke umesto na vožnju. Pokrenenuo je čak svoju "kancelariju na točkovima".

Uber je inače suspendovao Jareda jer je postavljao svoju šifru na Redditu, tako da je Ziyaee shvatio da morati biti direktiniji.

Sve u svemu, pomogao je da se proširi Uberov sistem, preko prijatelja, prijatelja od prijatelja i društvene mreže Snapchat, uspeo je da aktivira skoro 200 ljudi u sistem. Izgleda da je Ziyaee novi “Kralj Ubera“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vozač Ubera zaradio 90.000 $ za 6 mjeseci, pogledajte kako

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2016

Radeći samo mjesec dana kao vozač Ubera, Joseph Ziyaee je zaradio više od 20.000 dolara, a vozio je samo jednu vožnju...Ne, on nije nosio nekoga na leđima širom zemlje, već je sav novac zaradio kao bonus jer je prijavljivao druge vozače...Ispostavilo se da je tako zaradio oko 90.000 dolara za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.