Vodeće banke sa Volstrita optužene zbog dosluha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeće banke sa Volstrita optužene zbog dosluha

Deset vodećih banaka sa Volstrita i dve trgovinske platforme suočene su sa kolektivnom tužbom u SAD zbog navodnog dosluha s ciljem ograničavanja konkurencije na tržištu kamatnih svopova, vrednom 320.000 milijardi dolara.

Prema podacima Rojtersa, tužbu je podneo Penzioni fond nastavnika iz državnih škola u Čikagu koji je kupio kamatne svopove od različitih banaka kako bi upravljao rizikom i zaštitio se od promena u monetarnoj politici.

Iz tog fonda kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su svopove preplatili što je posledica organizovanog dosluha banaka.

Među optuženim bankama su "Goldman Saks", "Banka Amerike", "Morgan Stenl", Sitigrup, Kredi Svis, Barkliz, BNP Pariba, UBS, Dojče banka i Rojal benk ov Skotland, kao i dve trgovinske platforme ICAP kepital markets i Trejdveb markets.

"Još od početka 2007. godine, banke su zajedno pretile, bojkotovale, primoravale, i na druge načine eliminisale bilo koji entitet, ili praksu, koja je imala potencijal da donese promene u trgovanju u pogledu savetovanja kupaca", navodi se u tužbi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.