Vlada i Cisko potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada i Cisko potpisali Memorandum o razumevanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Vašintonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i kompanije Cisko, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi, memorandum su potpisali ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za ubrzavanje digitalizacije.

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, dodaje se u saopštenju.

Cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mladjim gradjanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.