Vilhem: Mere važan i hrabar korak u dobrom pravcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhem: Mere važan i hrabar korak u dobrom pravcu

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je danas da su mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vucicć važan i hrabar korak u dobrom pravcu.

"To je važan korak koji vodi u dobrom pravcu. Mislim da je to i hrabar korak jer nije lako smanjiti penzije i plate u ovako teškim vremenima ali verovatno je neophodno smanjiti budžetski deficit", rekao je Vilhelm Tanjugu.

To, kako je ocenio, svakako nije jedina mera koju srpska vlada treba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da preduzme radi poboljšanja privrednog okruženja.

"Mislim da vlada mora da sagleda i prihodnu stranu jer su pođednako važne i prihodna i rashodna strana", dodao je on.

Nemački ambasador je izrazio uverenje da će najavljene mere biti primenjene kao i da će biti dopunjene drugim merama.

"Znam da vlada razmišlja o tome jer je krajnji cilj povećanje rasta i stimulisanje privrede i to će sigurno biti urađeno u skorijoj budućnosti", rekao je on.

"Kao što je saopštila Evropska komisija, a i drugi, i ja veoma cenim najavljene mere premijera Srbije", rekao je Vilhelm.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vilhelm: Mere važan i hrabar korak u dobrom pravcu

Izvor: Blic, 20.Sep.2014

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je danas da su mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vucičh važan i hrabar korak u dobrom pravcu..."To je važan korak koji vodi u dobrom pravcu. Mislim da je to i hrabar korak jer nije lako smanjiti penzije i plate u ovako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.