Veliki pad akcija Er Azije nakon nestanka aviona

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki pad akcija Er Azije nakon nestanka aviona

KUALA LUMPUR/MINHEN, Akcije malezijske aviokompanije Er Azija, najvećeg niskotarifnog prevoznika u Aziji, pale su oko devet odsto na berzi u Kuala Lumpuru nakon što je jedan od njenih aviona sa 162 putnika i članova posade nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru. Analitičari, međutim, navode da će uticaj nestanka aviona na akcije niskotarifnih aviokompanija biti ograničen zbog njihove velike popularnosti, prenosi agencija Frans pres. Akcije Er Azije pale >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su 12 odsto po otvaranju berze, da bi se kasnije nešto oporavile pa je na kraju dana pad iznosio 8,5 odsto i to je najveći pad za kompaniju od 2011. „Ovaj incident neće umanjiti tražnju letova ‘Er Azije’, koji su primamljivi širom tržišta u regionu“, naveo je ekonomista Jea Kim Leng, dekan Poslovne škole Malezijskog univerziteta nauke i tehnologije. Njemačka osiguravajuća kuća Alijanc potvrdila je danas da je Er Azija osigurana kod nje, prenose agencije. „Suviše je rano da komentarišemo izveštaje o incidentu, osim da kažemo da su naše misli i molitve uz sve pogođene nestankom aviona. Podržaćemo našeg klijenta u potpunosti i u najkraćem mogućem roku“, poručili su iz Alijanca, koji je vodeća osiguravajuća kuća i za Maleziju erlajns. Er Azija je najveći niskotarifni avioprevoznik na azijskom kotinentu i od 2009. nosi titulu najbolje niskotarifne kompanije u svijetu. Nestanak „A320-200″ je prva ozbiljna nesreća te kompanije otkako ju je prije 13 godina kupio malezijski industrijalac Toni Fernandes.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAD AKCIJA Deonice Er Azije pale za 12 odsto nakon nestanka aviona

Izvor: Blic, 29.Dec.2014

Akcije malezijske aviokompanije Er Azija, najvećeg niskotarifnog prevoznika u Aziji, pale su oko devet odsto na berzi u Kuala Lumpuru nakon što je jedan od njenih aviona sa 162 putnika i članova posade nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru...Analitičari, medjutim,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.