Veći računi? Grejalice pojedu i 25.000 RSD više

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći računi? Grejalice "pojedu" i 25.000 RSD više

Beograd -- Građane Srbije iznenadili su decembarski računi za struju, koji su veći i za 20 ili 30 odsto nego uobičajeno.

Iz Elektroprivrede Srbije kažu da je potrošnja električne energije u Beogradu u decembru bila za 22 odsto veća nego u novembru i dodaju da je u decembru potrošnja uvek veća za 10 odsto.

Uz to, očitavanje brojila se produžilo, pa je u decembarski obračun ušao I deo potrošnje u prvom mesecu ove godine.

“Nije moguće sva brojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očitati u jednom danu, pa je praksa da očitavanja traju do šestog dana u narednom mesecu. U decembarske račune ušla je I potrošnja iz početnih dana januara”, navode u EPS-u.

Kako naglašavaju u EPS-u, dodatno uključivanje TA peći tokom dana (kada je tarifa skuplja), može da poveća račun za čak 25 odsto. Korišćenje grejalica i uljnih radijatora za grejanje povećava račune za 25.000 dinara mesečno, dok grejanje na klima uređaje košta i više od 11.000 dinara mesečno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.