Veće proizvođačke cijene u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veće proizvođačke cijene u BiH

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u oktobru više su za 0,4 odsto u odnosu na septembar, te više za 0,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u oktobru niže su u energiji i kapitalnim proizvodima za 0,2 odsto u odnosu na septembar, dok su više u intermedijarnim proizvodima za 1,2 odsto, trajnim proizvodima za široku upotrebu za 1,7 odsto, te netrajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << proizvodima za 0,2 odsto.

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvođačke cijene niže su u energiji za 0,2 odsto, te kapitalnim proizvodima za 1,4 odsto, dok su više u intermedijarnim proizvodima za 0,2 odsto, trajnim dobrima za 2,6 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,9 odsto.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u oktobru niže su u proizvodnji električne energije za 0,6 odsto, te vodosnabdijevanju za 1,6 odsto u odnosu na septembar, dok su više u vađenju ruda i kamena za 0,2 odsto, te prerađivačkoj industriji za 0,6 odsto.

U oktobro ove godine, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda niže su u proizvodnji električne energije za 1,8 odsto, te vodosnabdijevanju za 3,1 odsto, dok su više u vađenju ruda i kamena za 0,3 odsto, te prerađivačkoj industriji za jedan odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.