Valutni par EUR/USD pao je tokom noći

Izvor: GdeInvestirati.com, 18.Dec.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valutni par EUR/USD pao je tokom noći

Valutni par EUR/USD pao je tokom noći pod uticajem jačanja dolara. Juče je završen dvodnevni sastanak Fed-a na kome je odlučeno da se za sada ne menjaju referentne kamatne stope. 

U svojoj izjavi nakon završenog sastanka predsednica Federalnih Rezervi Janet Yellen izjavila je da će do povećanja kamatnih stopa doći najverovatnije u 2015. godini kada ekonomski pokazatelji budu dostigli ciljne vrednosti. Ranije često korišćena fraza da će kamatne stope ostati na >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << rekordno niskom nivou još „dogledno vreme“ sada nije upotrebljen što je uticalo na povećanje optimizma na tržištu i rast američke valute. U toku današnjeg dana očekuje nas objavljivanje izveštaja o poslovnoj klimi u Nemačkoj kao i proizvodnog indeksa u oblasti Filadelfije. Tokom azijskog i ranog evropskog trgovanja valutni par EUR/USD pao je 0.23%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok se RSI kreće odmah iznad zone preprodavanosti. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.22000

Primarni otpor: 1.25800

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.23350 sa prvom metom na 1.23150 i drugom na 1.22850

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.23450 onda je moguć dalji rast na 1.23850

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok se RSI kreće odmah iznad zone preprodavanosti. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

1.23350

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.