Valamar Riviera za preuzimanje Hotela Baška nudi 24,1 milijun eura

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valamar Riviera za preuzimanje Hotela Baška nudi 24,1 milijun eura

ZAGREB - Hotelska grupacija Valamar Riviera odobrila je u ponedjeljak potpisivanje ugovora o kupoprodaji kojom bi Valamar stekao većinski udio u tri društva s ograničenom odgovornošću u čijem je vlasništvu ukupno 83,82 posto dionica Hotela Baška, i to za 24,1 milijun eura.

O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Valamara, čime su potvrdili želju za preuzimanjem Hotela Baška, o čemu se u sektoru govori već neko vrijeme.

U skladu s predloženim ugovorom, udjelničari >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << triju društava, Mirta Bašćanska, Vala Bašćanska i Baškaturist, prodali bi svoje udjele u Hotelu Baška za ukupno 24,1 milijun eura (ili 183,1 milijuna kuna), kažu iz Valamara ističući kako zatvaranje transakcije očekuju ovog ljeta.

Dodaju da predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice Hoteli Baška d.d. od 96 eura ili približno 730 kuna po dionici, što znači da je vrijednost kompanije procijenjena na razini od gotovo deset puta EBITDA iz 2014.

Hoteli Baška d.d., jedna od najvećih turističkih tvrtki na otoku Krku, u prošloj godini zabilježili su 440 tisuća noćenja i 96,4 milijuna kuna prihoda.

U svom sastavu imaju hotele Corinthia (3*) s 431 sobom, hotel Zvonimir (4*) s 85 soba, Atrium i Adria (4/5*) koji nude 92 smještajne jedinice te dva kampa s ukupnim kapacitetima za gotovo 3.000 gostiju.

"Izrazito smo optimistični što se tiče Baške i Krka kao destinacije i budućnosti Hotela Baška kao kompanije", istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Riviera Franz Lanschuetzer napominjući kako namjeravaju nastaviti razvijati Bašku zajedno s postojećim radnicima.

"Baška ima veliki potencijal za rast kojeg će značajno osnažiti naše buduće investicije u daljnji razvoj hotela i kampova. U kontekstu naše strategije rasta kroz akvizicije, vjerujemo kako Hoteli Baška predstavljaju izvrsnu priliku za strateško širenje našeg portfelja na otoku Krku i Kvarneru", kazao je Lanschuetzer.

Direktorica Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale pozdravila je interes Valamara za daljnjim razvojem ugostiteljske djelatnosti na otoku Krku. "Valamar je je jedan od najvećih investitora u turizmu u Hrvatskoj, a također i na otoku Krku, gdje su ulaganja u hotel Valamar Koralj i kampove imala značajan pozitivan utjecaj na razvoj otoka Krka kao destinacije", kazala je Šale.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.