Uz aspirin ruše rekorde pred veliko preuzimanje

Izvor: B92, 26.Feb.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz "aspirin" ruše rekorde pred veliko preuzimanje

Berlin -- Nemački farmaceutski i hemijski gigant Bajer prijavio je rekordne prihode i profit u 2016. godini, dodajući da u ovoj godini očekuje njihov dalji rast.

Oni su dodali da očekuju i zaključenje najavljenog preuzimanja američkog proizvođača semena Monsanta.

Neto profit proizvođača leka "aspirin" je uvećan za 10,2 odsto na 4,5 milijardi evra u prošloj godini, što je blago ispod prognoza analitičara koje je anketirala kompanija Faktset od 4,7 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi su povećani za 1,5 odsto na 46,8 milijardi evra, što je skladu sa očekivanjima, dok je profit iz poslovanja, pre vanrednih stavki, skočio za 10,2 odsto na 11,3 milijarde evra.

"Ponovo smo ostvarili rekordne poslovne rezultate, a beležimo i dobar napredak u dogovorenom preuzimanju Monsanta", naveo je u saopštenju generalni direktor Verner Bauman.

Rast je najvećim delom generisan u odeljenju lekova na recept, predvođen 30-procentnim skokom prodaje antikoagulanta "xarelta", dok je sektor lekova koji se prodaju bez recepta zabeležio pak slabiju prodaju.

Bajerovo odeljenje agrohemikalija u 2016. je razočaralo pod uticajem slabog tržišnog okruženja, naročito u Latinskoj Americi, kao i pada potražnje za insekticidima na globalnom nivou.

Bajerove aktivnosti u području poljoprivrede su pod lupom javnosti nakon što je ponudio 66 milijardi dolara za preuzimanje američkog Monsanta, što će, ako odobre regulatori EU i SAD, biti najveće preuzimanje u nemačkoj korporativnoj istoriji.

"Bajer i Monsanto blisko sarađuju sa vlastima. U Bajeru i dalje verujemo da će transakcija biti okončana pre kraja 2017. godine", navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

U Bajeru prognoziraju da će im ove godine prihodi prekoračiti 49 milijardi evra, a dobit porasti između pet i deset posto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volkswagen u 2016. godini ostvario profit od 5,1 milijardi evra

Izvor: AutoBlog, 26.Feb.2017

Kako prenosi Srna, nemački “Folksvagen AG” je 2016. godine ostvario neto profit u iznosu 5,1 milijardi evra i popravio svoje poslovanje u odnosu na 2015. godinu koju je završio gubitkom od 1,6 milijardi evra. “Folksvagen” je u septemberu 2015. godine priznao da je instalirao tajni softver na...

Nastavak na AutoBlog...

Pred brak s Monsantom - rekordna zarada

Izvor: B92, 27.Feb.2017, 09:57

Berlin -- Nemački farmaceutski i hemijski gigant Bajer prijavio je rekordne prihode i profit u 2016. godini, dodajući da u ovoj godini očekuje njihov dalji rast...Takođe, kako navode, očekuju i zaključenje najavljenog preuzimanja američkog proizvođača semena Monsanta...Neto profit proizvođača...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.